1 november 2009

Växjö Lakers - igen!


Illustration: GurkOlle

Imorgon gäller det  - igen! Till gurkstaden anländer ett spelskickligt lag med sin dynamiska tränare Shrek, f´låt, Jan Karlsson. Mannen som alltid tänker innan han talar! Mannen som gett presskonferensen en ny dimension. Det finns inte mycket som den gode Shrek, f´låt, Janne undanhåller en andlös allmänhet när sanningarna flöder ur djupet av hans inre. Minns bara envigen med Herr-melin efter matchen mot AIK förra säsongen!

Oavsett ovanstående faktum så står vi, det gulsvarta laget, inför en mycket svår uppgift. Om laget inte kliver upp ett snäpp, hela laget, får vi aldrig vara med och leka på isen. Då kommer Växjö åka ifrån oss över hela planen och vända hem i natten med alla poäng i bagaget.

Bloggen är allvarligt oroad inför denna drabbning. Gulsvart har försatt sig i ett läge där varje match framledes är av karaktären "måstematch"! Finns den mentala styrkan att gå in och göra det enkla framför det svåra. Bara stoppa huvudet under armen och pumpa på i alla närkamper. För det är nog det som behövs. Att laget kommer in på isen och tokkör från start och:

- Inte ger bort första tio minuterna.
- Inte ger bort första målet.
- Inte ger bort initiativet.
- Inte väntar på att chansen skall dyka upp

I denna match vill jag se ett gulsvart som kommer ut laddade och klara till första nedsläpp! Det är så tröttsamt att bevittna, i match efter match, hur laget försätter sig i ett  läge där de måste jaga. Bloggen är därför så storsint att den redan nu kommer med receptet på hur denna anrättning skall tillredas för att inte bli den vanliga soppan:

- Bänka Jonas Johansson (han skjuter inte ens längre)
- Bänka Leetma (var ruskigt tafflig senast - igen)
- Bänka Niklas Lundgren (lovande - men inte tillräckligt bra - ännu)


- In med Alexander Ribbenstrand ( vi behöver aggresivitet)
- In med Sebastian Ström ( han måste komma igång för pp)
- In med Kalle Olsson(!) (kommer åka livet ur sig)


- Sluta omedelbart att spela med Peter Öberg som center!

Spelidé!
- Sluta genast spela i hörnen?
- Gå på mål!
- Skjut på mål!
- Gå på returer!
- Stå framför motståndarmålvakten och skym!
- Korta byten!
- I egen zon - sarg ut!
- Spela inte diagonalpass i mittzon, spela längs sargerna, så slipper vi spelvändningar mot oss!
- Käka puck!

- Så, det får räcka för nu! Nu går vi in i ABB Arena och hämtar tre poäng - och  - lyssnar på en vresig Shrek, f´låt, Jan Karlsson efter matchen!

2 kommentarer:

  1. Bänka Nicke Lundgren???? Mot Borås borta var han västa back och hemma var han stabil. Klart han ska spela, men håller med om att Leetma kan må bra av att se ett par matcher från läktaren.

    SvaraRadera
  2. Niklas Lundgren får stå tillbaka denna gång. Vi måste få igång en sådan duktig back som Sebastian Ström! Han kan bli en powerplayback...

    SvaraRadera