21 november 2009

Mora


Vem står?
Illustration: GurkOlle


Sedan serien vände har vi spelat sju matcher och släppt in fjorton mål. Under samma period har våra forwards lyckats peta in arton mål. Det har gett oss tre segrar och fyra förluster. En något märklig utdelning kan tyckas. Problemet är att vi i endast tre av sju matcher mäktat med att göra fler än två (2) mål! Vi borde rimligtvis kunna dra den självklara slutsatsen att vi har en stark defensiv men en usel offensiv. Men det är tyvärr inte hela sanningen.

Sanningen är att vi har:
- En usel offensiv
- Ett uselt powerplay
- Ett bra defensivt spel i egen zon
- Ett bra spel i boxplay
- inte målvakter som räddar oss!

Det är framför allt det sistnämda som ställt till det för oss denna säsong. Våra målvakter gör genomgående godkända insatser, men, har tyvärr inte förmågan att hjälpa till och rädda poäng! Typexempel är Jens Holmströms insatser mot Bofors och Malmö borta. Klockrena insatser som håller laget kvar i matchen fram till sista delen av tredje perioden. Då kommer det förargliga skottet som hoppar, studsar och letar sig in i nätmaskorna och matchen går förlorad.

Att målvakterna hamnar så i fokus beror självklart på forwards oförmåga att göra mål. Med en normal målproduktion framåt hade vi aldrig haft detta ständiga ifrågasättande av våra målvakter. Det kan inte heller vara lätt att ständigt leva med vetskapen att minsta misstag troligen kommer spoliera alla möjligheter till poäng. Det är inget lätt ok att bära..

Bloggens förhoppning är därför att vi under morgondagens match mot Mora får se forwards som bryter sina mentala spärrar och ger sig fanen på att göra mål. Kosta vad det kosta vill. Rent statistiskt behöver de "bara" göra tre(3) mål då vi sällan släpper in fler än två (2). Är det för mycket begärt?



2 kommentarer: