15 november 2009

Titta - vi sjunker!



Snart på en arena nära dig!
eller: Västerås - Sundsvall

Den efterlängtade dokumentären om Gulsvarts väg tillbaka mot ES! Föreställningens titel "Titta - vi sjunker" anspelar på lagets kräftgång under pågående serie och får anses vara rättvisande.

Utan att förekomma handligen kan man nog påstå att de flesta besökare kommer känna igen sig i handlingen och nicka instämmande. Här finns alla de klassiska ingredienserna i ett modernt drama. En handfallen klubbledning, käbblande sponsorer, irriterade fans samt skribenter på en lokaltidning som förgäves försöker nysta upp och komma med avslöjanden.

Som i alla dramer känns handlingen lite väl linjär och förutsägbar. Man önskade att regisören vågat ta ut svängarna än mer för att verkligen skapa ett gripande drama som på ett bättre sätt fängslat besökaren. Nu väljer de inblandade, lite fegt, mellanmjölkens väg. Istället för att dra till med pukor och trumpeter fingrar man förnöjt på en piccoloflöjt!

När man lämnar föreställningen känner man sig en aning lurad. Visst, handlingen bär, men var fanns känslorna! Var fanns passionen? Var fanns glöden?

Bra skådespelarinsatser av Fredrik Nilsson som den orutinerade tränaren samt Anders Eklund som undvikande klubbchef.


Nej, denna föreställning kan inte belönas med något toppbetyg utan omdömet stannar vid  2 icing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar