19 november 2009

AIK och Oligarkerna



Välkommen till Ryssland - AIK
En stor del av marknaden kontrolleras av ett fåtal oligarker, som genom kontakter i Boris Jeltsins administration skodde sig på privatiseringen av de statliga företagen, bland annat genom att köpa upp företag för struntsummor. President Vladimir Putin och hans maktgrupp, "siloviki" (mest före detta officerare i underrättelsetjänsten) har på senare år tagit ett allt starkare grepp om hela samhället, inklusive ekonomin. Det största problemet med den ryska ekonomin är att det finns väldigt få små och medelstora företag. Detta antas bero på att bankerna, som ägs av oligarkerna, är oerhört korrupta. Bankernas affärsidé verkar främst vara att understödja oligarkernas övriga företag, och det är därför i princip omöjligt att finansiera uppstarten av ett företag för gemene man.

Detta har dock också fått analytiker att tvivla på den ryska ekonomins stabilitet, då de flesta av dagens företagsledare i Ryssland antagligen gjort sig skyldiga till brott vid övergången mellan planekonomi och marknadsekonomi.
(källa: wikipedia)

- På något sätt känns det tyvärr rätt och riktigt att AIK blir en del av den korrupta ryska ekonomin!

Oavsett vad andra tycker så kommer jag personligen känna en stor saknad om AIK försvinner österut. Vilka ska vi då hata? Svensk ishockey behöver AIK mer än vad de behöver oss. Hoppas därför att detta försök till utbrytning faller platt till isen...
a
a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar