8 november 2009

Lathund för backar!


Saker att missa!
Illustration: GurkOlle

Då denna blogg är en blogg helt undan bindingar till varken det ena eller det andra erbjuds en enorm frihet till att agera spontant, huvudlöst och engagerat! Denna gång tar bloggen tillfället i akt och presenterar en lathund för vilsna ishockeybackar i allmänhet och Gulsvart i synnerhet! Se inte detta som ett ifrågasättande av de kunskaper och insikter som redan finns hos varje enskild individ. Se det istället som ett komplement, ett stöd, en vän att hålla i handen, när svåra beslut skall fattas inom kort tidsrymd. Under press med andra ord. Denna lilla lathund kan med fördel kopieras, klippas ut, och monteras på insidan av visiret på den som så önskar!

Saker att missa:
(När du som back står på offensiv blå)

1. Vattenflaskan. Ligger normalt sett ovanpå försvarande lagets målbur. Finns ingen anledning att försöka träffa den då det inte ger utdelning i form av poäng eller +/-!

2. Knäskydd. Företrädesvis motståndarens. Det knäskydd som skall undvikas är alltid det som befinner sig närmast skytten! Oavsett om det tillhör en egen lagkamrat eller motståndare. Frukten av en sådan träff kan bli kostsam och påverka både lagets tabellplacering och framtida kontrakstförhandlingar negativt!

3. Domaren. Domaren tillhör gruppen "döda ting" och jämställs således ur träffpunkt med "sarg" eller "is". Trots att det i vissa fall kan kännas oerhört tillfredställande att få en in träff på Zebran riskerar man att drabbas av obehagliga spelvändningar. Undvik därför detta utom i undantagsfall!

4. Klubba. Består av ett kompositmaterial som har en märklig tendens att gå sönder just när pucken skall rakas in i det öppna målet. I övrig gäller samma för "klubba" som för "knäskydd".

5. Publik. De som står på läktaren och emellanåt för ett herrans liv. Det finns ingen som helst anledning att sikta för att träffa denna grupp. Den enda gången spelare bör träffa publiken är i samband med olika jippon mellan matcherna!

6. Skridsko. En märklig skobeklädnad som medger att man kan gå väldigt fort på is . Finns i en mängd olika storleker och färger. I övrigt gäller samma som för "knäskydd" och "klubba"!

Se där vad bra! Om alla läser igenom denna lilla lathund så kommer vi i framtiden slippa en massa obehagliga spelvändningar som på sikt raserar våra möjligheter att nå en framskjuten placering i årets allsvenska. Nästa gång kommer bloggen presentera en "lathund för målgörare!"

2 kommentarer:

  1. Litet inlägg om klacksektionen vore nice, lite reklam inför örebro?

    SvaraRadera
  2. - Det skall vi ordna! Bra initiativ:)

    SvaraRadera