13 november 2009

Troja - Västerås 2 - 1


Fredda-effekten!



Efter urladdningen mot Örebro hemma trodde man i sin enfald att laget tog med sig massor av positiva vibbar ned till mörka Småland. Så var tydligen inte fallet. Visserligen är Troja av tradition starka hemma, det har både Leksand och Bofors fått erfara, men att förlora mot ett lag som bevisligen är "sämst i serien" smakar unket.

Bloggen, som är en förstående person, kan ha överseende med förluster om man gör sitt allra bästa men möter en övermäktig motståndare. Tyvärr infinner sig inte den känslan efter att ha tagit del av alla rapporter från denna bortamatch. Tvärtom får man känslan av att laget ånyo gjort en skamligt svag insats på bortaplan. Senast mot Bofors borta var det nära skamligt dåligt offensivt spel långa stunder men det kunde till viss del skyllas på att vi då mötte ett "topplag" med bra drag under sina skridskor.
- Idag mötte vi bevisligen inget "topplag" men lyckades tydligen inte bättre med det offensiva spelet!

Oroväckande är bara förnamnet!

Den som fortfarande tror att vi skall blanda oss i topp-tre-striden får nu definitivt tänka om. Här gäller det att rädda säsongen först och främst. Stoppa raset. Stoppa blödningen. Akut!

Tro inte att bloggen kastat in handduken helt, nej nej, vad jag pekar på är att vi måste rätta oss efter de förutsättningar vi har. Just nu har vi ett mediokert ishockeylag. Vi har inga spelare som kan göra mål. Vi har svajiga målvakter. Det är därför dags att anpassa oss efter den verkligheten och hitta en spelmodell som passar spelarmaterialet. Kan vi inte föra matcher - då får vi istället intrikta oss på att förstöra.

 Nu krossar vi Malmö!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar