19 november 2009

Sir Vääs!


Sir Vääs - Clas Lindblom?

För alla oss gulsvarta supportrar som följt laget sedan tidernas begynnelse är det med stort välbehag man minns Clas Lindbloms spel i Västerås IK. Om jag inte minns alldeles fel var detta en värvning som vi fick på "köpet" då dåvarande Irsta damhandboll värvade en duktig spelare från Norrland. Med i bagaget hade hon sin pojkvän, Clas, som hörde sig för hos VIK om inte han kunde få spela här - typ! Jo tack!, sa VIK och elva säsonger senare var det slutspelat.

Undertecknad arbetade som "fastighetsvärd" hos det lokala hyresbolaget Mimer under den tiden och fick därmed Clas Lindblom som inneboende i ansvarsområdet. Bara en sådan sak!

Det man minns bäst av Clas Lindblom var hans beryktade skott. Det som i vissa kretsar gav honom smeknamnet "Sir Vääs"! Det krävs en ingående förklaring för att man skall förstå det anmärkningsvärda i hans skottteknik.

Häng med nu!

Det hela började någonstans i mittzon. Det var där som Clas Lindblom bestämde sig för att dra iväg en "väsare". Med sin eminenta skridskoåkning fick han upp hög fart, snirklade sig elegant förbi motståndare, lade klubbladet mot isen, något snett bakom kroppen, gled med hög fart in i anfallszon, gärna från högerkanten, och plötsligt for pucken iväg med en våldsam kraft!

- Man såg aldrig att han gjorde en skottrörelse!

Det var mer som han laddade massor av rörelseenergi i klubbskaftet när han släpade bladet mot isen fram till skottögonblicket. Som att spänna en båge - typ! Det var någon form av "dragskott" vars motsvarighet man aldrig sett vare sig före eller efter hans tid! Skottet var helt ljudlöst och det bara "väste till" när pucken plötsligt hängde i tredje maskan uppifrån i vänstra krysset...

- Hur Classe är som tränare - ja se - det är en helt annan historia!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar