10 november 2009

Klacken #2





Klackdirigent?

Var finns personen som är skickad  att bli pådrivare, vägledare  och dirigent för den skara supportrar vars trängande behov av att få dansa och sjunga är överväldigande. Med all respekt för det enskilda initiativet men skall det bli någon ordning på sången behövs en ståplatsens Kjell Lönnå! Någon som kan peka med hela handen, ta kommandot över flocken, styra upp resurserna, fördela ramsorna, sätta fart på struparna och rent allmänt fungera som en dynamo för allas behov av att få låta - samtidigt!

"Vi älskar Gul-Svart klapp-klapp-klapp-klapp-klapp-klapp!"

"Vi är VIK det Gul-svarta laget"
"Vi är VIK det Gul-svarta laget"

"Vi är VIK det Gul-svarta laget"
"Vi är VIK det Gul-svarta laget"

Ge mig ett Veeeeeeee
Ge mig ett Iiiiiiiiiiiiiii

Ge mig ett Kåååååååååå
Vad får vi då?
VIK
Vad får vi då?
VIK
Jag hööööör inte!
VIK

Ramsor som alla kan hänga med i, oavsett ålder och kön!

3 kommentarer:

  1. Jorå det finns Gurkolle. Det har bara inte funnits underlag att jobba med för dessa herrar. Senast vi hade klack av värde var mot Örebro. En capo var på plats och gjorde det jävligt bra. På hemmaplan finns det tyvärr inte en klack och således inget att arbeta med för capon, som det så underfundigt heter på supportspråket.

    Gå igenom lite bilder från de lite större matcherna så ser du att det alltid står någon där med megafonen i handen längst ner. =)

    SvaraRadera
  2. Det stämmer! Jag har sett det! Har själv upplevt det fina jobb de gjort på bortaplan.

    Vad jag vill peka på med mitt inlägg är att det krävs en speciell "typ" som kan fånga och leda. Därför jag tog Kjell Lönnå som exempel!

    Den som leder klacken skall inte bara sätta fart på "de sina" han skall även få "oss andra" att vilja delta! Denne person måste ha "känslan" för när och vad man skall sjunga!

    Med rätt urval av ramsor kan det fungera alldeles utmärkt!

    Så tänkte jag...

    SvaraRadera
  3. - Men det är klart det är lättare, på något sätt, om det finns en klack att leda:)

    SvaraRadera