7 november 2009

Svanen har landat!


Jokern?
Illustration: GurkOlle

(Jokern, engelska The Joker, är en galen superskurk från DC Comics, främst känd som Batmans (Läderlappens) ärkefiende.)

"Jokern har som främsta vapen ett egenutvecklat nervgift, som förutom att döda även får offrets käkmuskler att forma sig till ett förvridet stort leende."

Ungefär så kändes det när Ola lyckades med konststycket att göra just det som han inte skulle göra. Det vill säga skjuta puckjäveln på ett benskydd! Det förväntasfyllda leende som fanns på våra läppar i slutfasen av matchen mot Bofors förvandlades till en stel och förvriden mask. Jokern hade slagit till - igen!

Jag är den förste att erkänna: - Jag gillar Ola "Jokern" Svanberg. Han har en skön stil - grabben! Men, det kostar på, vill jag lova, att ha en sådan lirare i laget! Om inte annat är man själv nära hjärtsvikt emellanåt när Ola balanserar mellan triumfatoriska och flegmatiska insatser.

- Man vet liksom aldrig hur det ska bli när han har pucken!

Olas tre senaste hjärtsviktsframkallare:
1. Kvitteringsmålet till 1 - 1 hemma mot Växjö. En lam insats vid hemjobbet resulterade i ett blindpass rakt i gapet på Växjöspelare som tackade för kaffet och hängde en strut!
2. Andra perioden mot Bofors. Tappar puck i egen zon, som sista man, och bjuder återigen på kaffe! Tack Jensa att du räddade det friläget!
3. Dagens bravurnummer! Skott på benet, kontring, gonatt  och tack för kaffet - typ!

Jaja! Vad vore livet att leva om det vore perfekt!

[ PS. Detta inlägg är inte helt sanningsenligt då fler faktorer påverkade den negativa utgången i avslutningen mot Bofors. Men det är, som man säger, en helt annan historia:) ]


2 kommentarer:

  1. Visst, Svanberg tog ett felbeslut ikväll, men Meijers svaga mesiga ingripande framför mål på returen ser jag som den avgörande faktorn till målet...bra blogg btw! keep it up

    SvaraRadera
  2. Johan!

    - Håller med!

    1. Svanberg prickar benskydd - illa!
    2. Jensa släpper retur rakt ut - illa!
    3. Meijer tar inte bort Boforsspelaren - jätteilla!

    Men nu var mitt inlägg riktat mot Olas mer eller mindre samlade mästerverk de senaste matcherna:)

    SvaraRadera