10 november 2009

Supportern!


Supporter!
Illustration: GurkOlle - 09


Supporter, en person som stödjer en organisations verksamhet utan att direkt vara en del av den. Ofta förknippat med någon som har ett stort engagemang för en idrottsförening. En supporter kan ibland även kallas för ett fan, ofta förknippat med någon som har ett stort intresse av en artist eller musikgrupp.


En supporter som för ett idrottslag som det går bra för, men som sviker laget när det går sämre, kallas medgångssupporter. Många av dessa struntar i att gå på matcherna och "gnäller" istället över hur "dåliga" laget är. Ordet har oftast en negativt laddad ton och många supporterklubbar anklagas ibland av andra klubbar för att vara medgångssupportrar.

Hulig-an  supporter med stort fokus på våld!
Rolig-an  supporter som håller på Danska fotbollslandslaget!
Surig-an supporter som håller på - Surahammar!
Morig-an supporter som har sin hemvist i John Mattson Arena!
Mullig-an supporter som bor granne med MC Donalds!
Mallig-an supporter som håller på Leksand!
Gnällig-an supporter från Närke!


Bråk på läktarna är främst förknippat med ståplats, men kan även förekomma på sittplats och kan då även omfatta att stolarna slits loss från läktarsektionen och kastas in på planen mot de aktiva eller mot motståndarlagets fans. Resor till och från bortamatcher har ibland inneburit att bussen eller tåget de färdas med vandaliseras, och hemmalagens fans vandaliserar ibland de bussar, i vilka bortalagets spelare eller fans åker.

Avdelning: Idrott förbrödrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar