21 november 2009

Supportersnack





Träffade Hängiven Gulsvart häromdagen av en slump. Det brukar bli så. Vi bor trots allt i varandras närområde. Vi brukar faktiskt träffas rätt ofta - slumpvis. Varje gång är det något vi tycker måste avhandlas allt medan vi bägge är på väg åt olika håll. Ofta med hundar på släp.

Ibland stannar vi dock upp och ger varandra tid till att utveckla våra respektive tankar och funderingar. Det är kul. Det är nyttigt. Det är tankeväckande. Det visar sig nämligen, varje gång, att vi bägge lider av samma passion för det gulsvarta laget. Och just nu är det tonvikt på "lider" som överskuggar det mesta. Trots det blev vårt spontana samtal ett samtal som var fyllt med hopp om en glädjefull framtid. Nja, kanske inte så där på en gång, men, vi insåg att trots allt mörker fanns det ändå ett ljus, en glöd som pyrde, som inte ville slockna. Allt eftersom vårt samtal fortskred kände vi nog bägge två att livet har sina ljusa sidor - trots allt!

Det vi fastnade för denna gång var framför allt supporterkulturen. Eller kanske mer bristen på supporterkultur. Och då framför allt i vår egen arena. Mig veterligen har supporterkulturen, som vi känner den idag, aldrig varit speciellt stark i Gurkstaden. Åtminstone inte när vi pratar om gulsvart. Det har varit en flyktig skara supportrar som kommit efter eget behag och eget intresse.

Vi var ense om vikten av en "levande" supporterkultur men hade inga omedelbara lösningar på hur den skulle kunna utvecklas och förstärkas. Däremot hade vi massor av ideér. Vad det lider kommer denna blogg, i all anspråkslöshet, lägga fram ett antal förslag på hur man kan gå fram för att skapa en levande supporterkultur i ABB Arena.

Vem vet. Kanske det sker i största samförstånd med min bloggande kollega Hängiven Gulsvart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar