7 november 2009

Funderingar #11



Nu har det snart gått ett dygn efter den nesliga, men inte helt orättvisa, förlusten borta mot Bofors! För visst var det så, med lite distans till matchen, att Bofors var bättre än oss. De hade bättre fart och energi i det mesta de gjorde ute på isen. Detta som en logisk följd av att laget är fyllt med massor av självförtroende efter sin fina start på säsongen. Bofors spelare vågade hela tiden försöka! Utan en storspelande Jens Holmgren i målet kunde denna fredagskväll ha slutat med en riktig överkörning.

Visserligen kom Gulsvart in mer och mer i matchen, men, det var ärligt talat otroligt uddlöst när det väl kom till avslut. Som matchen slutade hamnade allt fokus på en enskild spelares misstag, vilket inte är rättvisande, då det faktiskt var hela laget som svek då de inte hade förmågan att hota Bofors mer än vad de gjorde.

Utifrån denna inledning finner jag det därför lämpligt att vi alla en gång för alla slutar tro på tomten! Vi måste faktiskt vara så insiktsfulla att vi inser fakta - även om det svider. Fakta är att Bofors är ett bättre ishockeylag än oss. Även Borås, Malmö, Mora, Almtuna, Växjö, AIK, Leksands är bättre ishockeylag än oss. Vi kan inte fortsätta sticka huvudet i sanden och skylla på otur eller på att andra lag har tur! De har förbanne mig förtjänat sina poäng genom hårt arbete och det skall de ha beröm för!

Inser vi inte det så kommer vi att ställa orimliga krav på vårt eget lag. Det finns med andra ord inga lätta matcher i årets serie. Det är den bittra sanningen. Vi har nu spelat mer än en fjärdedel av serien och den tabellplacering vi har ljuger inte.


Västerås har just nu ett ganska mediokert ishockeylag där många spelare fortfarande underpresterar. Vi fungerar inte som kollektiv. Det fattas fortfarande massor innan vi kan skönja lagets egentliga kvalitéer. Om vi alla backar tillbaka lite, försöker vara en aning mer självkritiska, se de faktiska brister som laget har, då blir det även lättare att på ett ärligt sätt bedöma lagets insatser framledes! Så länge vi fortsätter förringa de andra lagens kvaliteter så gör vi oss själva, och det egna laget, en stor björntjänst.

Denna blogg anser nämligen att sanningen alltid är den bästa bundsförvanten. Och sanningen säger mig att det fortfarande finns massor av tid att ställa saker tillrätta. Vi måste bara, i denna tid av missmod, ge oss själva möjlighet att smälta den bittra kalken och därefter gemensamt sträva mot en ljus framtid.

Bloggen vill som avslutning hänvisa till det som Andreas Lindh sade vid ett tillfälle tidigare under säsongen:
- Det kanske är dags att sänka målsättningen ett snäpp!

Det tycker jag är alldeles utmärkt! Lyft bort lite av den kravbild som just nu bara tynger laget. Jag ser inget fel i att man, tillfälligt, reviderar sin målsättning. Så gör man överallt annars i livet. När man sedan kommer in på rätt spår är det mycket enkelt att höja ribban igen.

- Det finns en anledning varför även världens bäste höjdhoppare börjar alla tävlingar på en betydligt lägre höjd än vad han faktiskt kan hoppa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar