24 november 2009

Inför AIK


Favorit i repris!

Sitter som bäst och funderar inför morgondagens drabbning mot AIK. Ett AIK som är lite ur fas på något märkligt sätt. En förening ur tiden, kanske hans Majestät Konungen skulle uttryckt det!

Lyssnar man till AIK:s supportrar framgår tydligt att AIK är störst vackrast och bäst. Detta oavsett hänsyn till sportsliga framgångar. Det man måste beakta, och i viss mån beundra, är den väldiga bredd föreningen AIK som helhet uppvisar. Den enda sektion som utmärker sig negativt är dock - ishockeysektionen. Det är trots allt tjugofem år sedan AIK blev svenska mästare senast. En avsevärd tid. Trots det ges man intryck av att AIK bara är någon hårsmån från att upprepa denna bedrift. Det "enda som fattas" är att ta sig till kvalserien, komma sämst tvåa, gå upp i ES, etablera sig, för att sedan sopa hem nästa SM-titel.

På något sätt känns det som om de goda AIK:arna går händelserna en aning i förväg. Årets allsvenska pekar på det. Fram till nu har det inte varit någon övertygande resa med hänsyn till hur "överlägsna" de är alla oss andra. Vi  "andra" som förväntades bli statister och rundningsmärken på deras väg fram till kvalserie och ES.

Undrar om inte AIK är bäst på att sätta krokben för sig själva? Vi "andra" behöver bara "knuffa och buffa" lite så vickar den äregiriga AIK-skutan omkull mest på grund av sitt eget övermod. Kan dock aldrig tänka mig att Roger Melin ser allsvenskan som en transportsträcka fram till kvalserie och ES.

Ser man till AIK:s spelartrupp kan man inte låta bli att imponeras en aning. Det är en mycket kompetent samling spelare som borde borga för stora sportsliga framgångar i årets serie. Med endast en marginell spelaromsättning inför denna säsong har man fått behålla kontinuiteten i laget. Kort sagt - AIK är ett bra lag.

Lyckligtvis, för oss andra, räcker det inte att ha ett bra lag på pappret. Laget måste även prestera under match. Precis som för gulsvart har det svartgula laget inte imponerat helt och fullt denna säsong. Skillnaden är dock avsevärd mellan lagen då AIK, trots stundtals skralt spel, har god kontakt med toppen av tabellen, vilket man inte kan påstå att gulsvart har.

Hur ser då våra chanser ut inför mötet med AIK? Ärligt talat kan det bli vad som helst mellan fågel, fisk eller mittimellan! Vi kan vinna efter en heroisk insats, eller, få oss värsta överkörningen! Bloggen, som normalt sett alltid försöker ha en positiv syn på gulsvarts möjligheter, vågar knappt sia om utgången.

Då vi i vanlig ordning inte vet vilka spelare som blir uttagna, vilka nya formationer Fredrik Nilsson vill prova, vem som skall vakta målet, så känns det som om det är ett "nytt lag" som ställs på isen till varje match.

Bloggen nöjer sig med att hoppas på en gedigen insats, bra målvaktspel, och ett oavgjort resultat. Det skulle inte var fy skam mot detta AIK!

3 kommentarer:

  1. Och så en länk till hur historien slutar!
    http://www.firstgoal.se/gurkkross.html

    SvaraRadera
  2. Hahaha, klockren (www.klockren.nu) kommentar på gnagarnas forum på svenska fans angående hybris!!

    SvaraRadera