15 november 2009

Pågarna flyger - högt!



Är det inte vingar på båda?
(Tänker plötsligt på Västerås Black Eagles!)


Vad kan man hoppas på en dag som denna? Genom fönstret belönas man med synen av vissnande gula löv ,krampaktigt kämpande, för att hålla sig kvar på de grenar som tidigare givmilt försett dem med näring. Nu är det över, slut, och en mörkare tid tar över hand. Nordliga vindar, isande kyla, långa kalla nätter,  dagar med endast försvinnande korta glimtar av vederkvickande ljus blir nu vår framtida verklighet.

Det är i  tider som dessa man verkligen behöver något att ty sig till, något som ger värme, något som håller livslågan brinnande till Dagen då ljuset och värmen kommer åter. Frågan är om vårt kära gulsvarta lag har förmågan att generera den livsgivande och värmande låga som hjälper oss alla genom stundande tider av mörker och kyla.

I dag möter våra stolta, men stukade, trupper ett lag fyllt med självförtroende och med vingar som bär. Malmö flyger både högt och stolt, burna av framgångens egen förunderliga termik,  och frågan är om de har för avsikt att landa ens idag?

Vårt gulsvarta lag kan mer liknas vid en flock djupshavsdykare som för tillfället irrar runt på torra land med tuber, våtdräkt, blyskor, igenimmade cyklop,  förvirrat letande efter mer - syre!

Bloggen ser ingen genväg till framgång i denna match - heller. Det kan bli en pinsamt tung eftermiddag för oss alla troende Gurkor, men, det finns faktiskt en liten liten gnutta hopp. Och det är vid det lilla hoppet vi skall fästa all vår uppmärksamhet!

Orkar MIF ladda om efter "årets match" mot Leksand i Percy Arena? Är de inte rätt nöjda nu? Har inte alla förväntningar redan infriats? Har de inte redan gjort det förväntade? Och där, min vänner, öppnar sig en bakdörr till framgång för vårt hårt prövade manskap.

Kan gulsvart utnyttja Malmöspelarnas ovilja att sluta njuta av segern mot Leksand, då har vi en chans. Och den chansen måste vi ta! Vi får antagligen inte så mycket tid på oss innan pågarna genomskådar vårt uppsåt. Gulsvart måste därför stjäla denna möjlighet från första nedsläpp! Pang på rödbetan är det som gäller! Innan pågarna vaknar upp och inser allvaret har gulsvart fått ett försprång på planen. Släpp inte det greppet!

Med en himla massa tur hinner gulsvart hänga en balja, eller två, innan Rödhökarna slutar sväva i det blå och börjar jobba för sitt arvode!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar