23 november 2009

Mellanmjölk...


Så känns det nu..

Det är lite skumt läge nu. Vi är varken med eller av. Vi sitter som på kanten till något. Skall laget klamra sig fast eller ramla av flaket?

Ramla av den tänkta resan mot ännu en kvalserie?

Vi har tur som tokiga att just denna säsong innehåller så förbålt många matcher att spela. Frågan är dock och vi har förmågan att hänga på?

Det var intressant att Rohlin kunde trolla fram en sådan rackarns spännande lirare som Patrik Yetman bara så där. Utan det draget hade det inte ens varit mellanmjölk - då hade det varit lättmjölk istället.

Ja, det är så jag känner när jag ser vad laget presterat fram till nu. Det är lite "lagom" över det hela. Lagom mycket skott, passningar, mål, tacklingar, etc etc. Alla i laget har legat på en "lagomnivå" denna säsong. Ingen har riktigt stuckit ut hakan på något sätt. Skulle i så fall vara Stefan "Loppan" Hellkvist. Men i övrigt har det varit lagom, blekt, tunt, vad ni vill.

Detta inlägg tangerar även det epitetet "lagom". Lagom intressant av en lagom intresserad bloggare med lagom stora förväntningar på en lagom insats i nästa match, och nästa.

Som väl är har det tillkommmit en spelare, Patrik Yetman, som direkt i sin första match, antydde att han inte ställer upp på att vara "lagom"! Han kommer för att visa vad han kan! Tog direkt tag i pucken, spelet och styrde som om han alltid lirat i gulsvart. Häftigt att se. Månne kommer han att väcka upp de andra spelarna från mellanmjölkens bekväma tillvaro. Nu kom det plötslig en kille in i gänget som vill vinna varje moment på isen. Spännande!

Patrik Yetman vill använda sin tid i gulsvart för att locka till sig bättre anbud från en klubb i en högre liga. Men, borde inte alla spelare i gulsvart göra likadant? Spela för ett kontrakt med en klubb i ES? Eller är de alla nöjda med att "harva" i ett mittenlag i allsvenskan?

Kanske kan Patrik Yetmans attityd väcka upp på flera sätt. Det vore fint som snus. Det vore en bonus för Rohlin. Eller, var det kanske det som han tänkte på - Rohlin?

Nästa match mot KHL på onsdag, f´låt, AIK ska de vara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar