8 oktober 2012

L e k s a n d



Så är det snart dags igen. Dags för ett nytt möte med våra "rivaler" från Masriket. För så är det. I mångas ögon är, och förblir, Leksand en rival som alla Västeråsare(!) vill se besegrade. Det finns egentligen ingen anledning till att kalla Leksand för rivaler då vi för det mesta varit lite för dåliga för att på allvar ta upp kampen med LIF om placeringar i tabellen. För det allra mesta har LIF seglat iväg upp mot toppen medan vi själva rumsterat om några våningar längre ned. Men det förhindrar inte att det alltid är lika roligt att ta poäng eller vinna mot "hela Sveriges knätofsgäng". Tyvärr har vi haft oförmågan att vinna andra, minst lika viktiga matcher, när vi väl lyckas besegra de vitblå. Det har därför ofta blivit ett nollsummespel. Vinst mot Leksand, hurra hurra, för att i matchen efter få stryk borta mot Sundsvall, avgå avgå!

Vad ska man då tro, denna gång? Spelar vi på samma sätt som mot Bofors borta senast så är vi rökta. Då blir det en yster Daladans tisdagsnatten lång. Till undsättning kommer nu Mikael Backlund. Kan han tillföra lite extra energi i laget. Avsaknaden av energi var nämligen något som Joakim Fagervall poängterade efter matchen mot Bofors. Han tyckte helt enkelt att för många spelare "vek ned sig" och valde enkla och fega utvägar. Nu sa han inte exakt så men man behöver inte vara en Einstein för att begripa vad han egentligen skulle vilja ha sagt. Å andra sidan kan man fundera över varför inte Fagervall kunde få fart på grabbarna? Bara att ta till lite brösttoner och ge dem en hårtork i en paus. Kanske det inte fanns ström tillräckligt i  gamla Nobelhallen för att driva ens en hårtork...


Hur är då lagens styrkor:

Målvakt:
Hanses (89%) kontra Johansson (93%)
- Johansson vinner klart
Leksand - VIK 0-1

Backar:
- Här blir det jobbigare. Hersley, Timander, Kapstad. Tre riktigt bra backar som klarar av både att rensa bakåt och att passa framåt. Lätt seger för LIF. Vi har endast Johan Larsson som i sina bästa av stunder kan matcha dessa tre herrar.
Leksand - VIK 3-1

Forwards:
- Här ser det ljusare ut. Backlund, Berglund, Fornataro, Leisenring, Zettergren, Bergqvist. Vi är väl rustade framåt. Leksand kan svara upp med Ryno, M Forsberg, Bergenström. Klar seger till Gurkorna!
Leksand - VIK 3 -6

Defensiven:
- Leksand har släppt in 25 kassar vi 24. Jämt skägg!
Leksand - VIK 1-1

Offensiven:
- Leksand har krutat in 32 strutar vi har mäktat med 24. Leksand bättre.
Leksand - VIK 1-0

Powerplay:
- Leksand har äckliga 44%! Västerås har mer beskedliga 17%. LIF utklassar!
Leksand - VIK 3-0

Boxplay
- Leksand har lite mer blygsamma 79% med vi ståtar med 85%! Skrällseger för VIK!
Leksand - VIK 0 - 2

Bäste målskytt:
- Leksand har Filip Forsberg som just nu är inne i ett stim och har krutat in 6 mål och passat till 4. Vi har Leisenring som stänkt in 5 och passat till 7. Knapp seger för oss Gurkor!
Leksand - VIK 0-1
Låt oss då summera:
Leksand - VIK 11 -12 

Med andra ord blir det, enligt gängse statistik, en väldigt jämn match där Lars Johansson spikar igen och Brady Leisenring sätter det avgörande målet. Tänk så enkelt det kan vara bara man lägger till och drar ifrån! Sug på den ni - Masjävlar!



7 kommentarer:

  1. Verkligen impad av Västerås så här långt. Masarna kommer inte få det lätt.

    SvaraRadera
  2. Det var vänligt sagt med tanke på vårt rangliga spel senast mot Bofors. Men visst finns det en möjlighet att laget kommer ut med sol i blick till kvällens match och ger hemmapubliken full valuta för pengarna.

    SvaraRadera
  3. Läste här inne igår och vart lite road över poänggivningen.
    Ja menar, du har missat Leksands 3 poängbästa spelare i anfallsspelare, och gett er ett 3 poäng försprång på anfallet.
    Samtidigt som du get 1 poäng för hela 27 % mer i PP. Där PP är en kombination av oftast skickliga anfallare, eller merparten av det.

    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det, min vän, kallas att frisera siffrorna! Alla gör det överallt för att just deras argument ska framstå som starkast. Så även jag. Framför allt är det den stora fördelen med att driva en egen blogg: - Du kan påstå vad som helst:)

      Radera
  4. Säger bara Tobias Forsberg, i dag kommer det göra ont att möta Leksand.

    Fast jag har en känsla att VIK vinner på straffar (4-3)

    Hoj på dej Gurka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet! Han gjorde en heroisk insats senast mot Djurgården. En tung och tuff spelare att möta. Skapar mycket för andra genom sitt uppoffrande spel. När han var som bäst hos oss var han underbar att se. Mycket därför han blev så uppskattad av oss supportrar även då poängen uteblev. Kul att det går bra för honom...

      Radera
  5. Har du problem i ditt kärleksliv? Missförstånd, slagsmål, brist på harmoni? Har din partner lämnat dig eller har du avslutat relationen eller är du beredd att göra det? Sådana problem kan hanteras, om du öppnas för att hjälpa till från någon som vet hur man hanterar sådana situationer. Vi kan hjälpa dig att få ditt förhållande igen till liv!

    Du kan ringa oss eller kontakta oss här ( templeofanswer@hotmail.co.uk/Whatsapp: + (234)815 542548-1)
    , vi ser fram emot att höra från dig.
    Du hittar mer information om rituals for love magic och att föra partners tillbaka hit.

    SvaraRadera