15 oktober 2012

Krossa Örebro #2



Sitter och ruvar och skruvar mig på min stol. Försöker desperat komma igång med ett dräpande och nedsättande inlägg om våra kommande motståndare Örebro HK. Det går, så där! Försöker dra mig till minnes alla minnesvärda möten sedan urminnes tider mot gnällbältets företrädare. Söker med ljus och lykta efter åtminstone en droppe av förnedrande omdömen att kasta in för att öka temperaturen. Men det går, så där. Har man blivit gammal och senil? Har man helt tappat geisten? Har man förlorat förståndet? Sanningen är den, tyvärr, att jag numera har oerhört svårt att bli arg på - Örebroare! Hur kan det bli så? Har någon smyglobotomerat mig? Det finns andra föreningar som är mycket lättare att hetsa upp sig för och emot. Speciellt om de har blå tröjor. Och det kanske är hela hemligheten. Det handlar om färger!

Rött:
- Rött förknippas också med julen; jultomtens kläder är röda.
- Rött är en festfärg, vilket kan ses bland annat på filmstjärnornas röda matta. Som färg på klädesplagg anses den vara mycket sensuell.
- Rött används ofta för aktivitetsrum, exempelvis träning, festlokaler m.m.
- Ibland talar man om röda dagar. Det är detsamma som helgdagar. Uttrycket kommer sig av att helgdagar brukar markeras med röd färg i almanackor.

Blått:
- Överanvändning av blått kan framträda som kallt eller likgiltigt
- Det står för ädelhet och hävd, men å andra sidan också för sjuklig- eller snuskigheten.
- Termen "blåblodighet" kan komma från att blått fått en framtoning av överklass 
- En blå prick på vattenkranar anger kallt vatten
- Nedstämd och ledsen, eventuellt deprimerad, kommer ifrån engelskans blue ("blå") som används för att beskriva det svårbeskrivliga blå i musikstilen blues.


Tänk att det kan vara så enkelt? Om Örebro använt blåa dräkter hade det troligen varit betydligt enklare att hetsa upp sig. Men vem faen kan bli arg på ett lag som ser ut som ett gäng - tomtar?

Källa färger: Wikipedia

5 kommentarer:

  1. Grym betraktelse! Har ungefär samma känslor fast tvärt emot! Hoppas på en ärlig och bra match där ÖHK till slut dundrar in ett par puckar extra... MVH Örebroaren

    SvaraRadera
  2. Som vanligt välskrivet och man lyfter på hatten för graden av insikten i att lede FI är klädd i blått ;)
    Skämt å sido, välkommna till Behrn Arena ikväll, jag ser fram emot en tät och het match.
    resultatet?
    Man är ju "Tomte färgad" så det blir hemma seger ;)

    Väl Mött i hallen!

    /Hyp0

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klokt skrivet, även om vi händelsevis skulle förlora så måste jag säga att vi hellre gör det mot er än mot (gissa) Karlskoga..............

      Radera
    2. Det finns andra lag som jag hellre vinner mot, måste erkännas även om det alltid känns helt ok att vinna mot er. Vet inte hur bra, eller dumt, detta svar är men det får jag stå för..

      Radera