13 oktober 2012

Panik i kubik..

Asplöven - Västerås 2-5
Ja, så kände jag efter att Asplöven fått möjlighet att gå ifatt till 2-2 i dagens match. Panik i kubik! Skulle alla farhågor slå in? Skulle vi torska mot ett "bottenlag" som vanligt efter seger mot ett topplag? Såg genast rubrikerna framför mig: "Fagervall arg och besviken" eller "Nytt bottennapp av NHL-förstärkt Västerås". Tack för att man slapp den nesan. För så är det, nämligen. Vi har som bekant två meriterade spelare i laget som normalt huserar i NHL och självklart är det roligt att påpeka detta varje gång vi gör en sämre insats och förlorar. Då kommer alla småpåvar pekandes finger och ropar om att vi inte ska tro att vi är något för de har minsann har hjärta! Pinsamt..

- Skönt att se Backmans framspelning till 3-2 målet, delikatess!

Tack för att laget knöt ihop säcken, knöt alla nävar, och kämpade till sig en trepoängare. Tack för att laget inte svek sina fans i en otroligt viktig match. Viktig ur den aspekten att man är aldrig bättre än sin senaste match.

Örebro nästa
Nu är vi på spåret igen och kan se an matchen mot Örebro med stor tillförsikt. Ett Örebro som just nu är lite vacklande. Som inte har fått till det. Som letar efter sin riktiga identitet denna säsong. Är de ett "lirarlag" med glaskäke som viker ned sig när det blåser emot eller har de en annan kostym att ta på? Finns det tillräckligt med krut i Närkingarna för att ta sig an fruktansvärt jobbiga Gurkor. Ett lag som innehåller både massor av energi och en hel del fart och spets?

Som vanligt kommer det säkert bli en välspelad, roligt, intensiv match mellan två lag som spelar ärlig och sjyst ishockey. Två lag som respekterar varandra men där det finns inbyggt en väldig ovilja till att förlora. Sedan Örebros återkomst till Allsvenskan har vi spelat flera underhållande matcher. Det har inte alltid varit det för dagen bästa laget som vunnit. Istället har det handlat mycket om fokus och små detaljer. Att sätta sina lägen, att undvika utvisningar, och att spela smart. När vi dessutom kan stoltsera med seriens just nu bäste målvakt så känns det faktiskt rätt bra, må jag säga.

Så se upp alla Örebro-jävlar! Det kommer svida i gnällskinnet på onsdag!

- Skönt att se Leisenring fortsätta runda backar, delikat!

SSK- Malmö 5-1
För övrigt undrar man vad som hände i Scaniarinken idag? Eller Axa Sport Center. Total överkörning av Malmö? Har SSK hittat formen, plötsligt? Jädrar vilken serie detta är och kommer att bli. Snart kommer minst åtta lag kriga om de tre platserna högst upp i tabellen...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar