5 oktober 2012

Fransmannen - som försvann och Bofors

Katterna från Bofors, mjauuu!


Har fått lite information i detta delikata ärende. Väljer att inte skriva mer än att det pågår en process i det fördolda där bland annat vårt förbund är delaktigt. Ett viktigt ärende, rent principiellt, då det måste finnas tydliga regler att följa. En sak är i alla fall glasklar: - Det fanns INGEN klausul i avtalet som gav Alexandre Rouleau rätt att bryta avtalet! Fortsättning följer...

Bofors borta på lördag. Känner redan hur ångesten griper omkring mig. Alltid lika svåra matcher. Det kommer smälla och dundra både på isen och läktaren. Bofors kommer stärkta efter en fin insats borta mot Djurgården och hornen står redan ut inför drabbningen mot oss. De är segervissa och fyllda av självförtroende. Som vanligt blir det oerhört avgörande vilket av lagen som griper tag i taktpinnen. Klarar vi av att stå emot en anstormning första fem till tio minuterna? Kommer Lars Johansson fortsätta spela lika inspirerat som i de senaste två matcherna? Kommer våra backar orka stå emot? Det är det mest förväntade scenariot. Full orkanstyrka kommer råda i vår egen zon när ettriga Boforsare virvlar runt.

Ur det perspektivet vore det rätt gott om vi från början kan straffa BIK med lite vassa spelvändningar. Få dem att bli lite mer ängsliga och försiktiga. Om vi dessutom kan vända spelet så framgångsrikt att vi gör första målet då tror jag vägen ligger öppen för poäng. Då kan vi roa oss med att backa hem, vända, och kontra hela matchen. Ett för mig mycket trevligare scenario.


Nycklar till framgång:
- Lars Johansson - Ta med verktygslådan och spika igen!
- Stefan Warg - Spela på rätt sida om regelboken, men hårt!
- Fornataro, Leisenring, Zettergren - Fortsätt med de ruskigt snabba spelvändningarna!
- Patrik "Bulan" Berglund - håll huvudet högt för det kommer smälla!
- Powerplay - fortsätt som mot Malmö!
- Alla andra - hårt arbete är bra arbete!

Nycklar till bakgång:
- Bofors gör första målet.
- Vi rycks med i Bofors ursinniga tempo och tappar fokus på vårt eget spel.
- Vårt målvaktsspel havererar.
- Vi drar på oss idiotutvisningar (Stefan Warg?).

Hur matchen slutar
- Sticker ut hakan och hävdar att vi vinner. Vi har trots allt en "massa" spelare från NHL. Vi är ju "dopade". Klart vi vinner då..

Uppdaterad: 121005  16:22
- Rykten gör gällande att Andreas Lindh kan vara spelklar till matchen mot Bofors.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar