20 oktober 2012

Karlskrona - och lite missmod...

En tillfällig formsvacka i troendet har jag drabbats utav. Det är då själva hum-hum att vi supportrar ska behöva vänta så länge på ett Gulsvart lag med potens nog att spela bra. Det är just nu ett väldigt duttande, puttande, snuttande, och halledudande i laget. Det är pucktapp och snubbel, felpass och trubbel i snart sagt varje byte. Stora starka unga män ser mest ut som små veka flickor. Det bågas hit och det bågas dit och det bågas ned i diket. De allra flesta goda intentioner till ordnat spel drunknar i felbeslut och felavslut. De få puckar som trots allt träffar bladet på en medspelare ställer till problem då mottagaren genast drabbas av prestationsångest och grubblerier. Det vindlas med ögon och det suckas i båset. Tränarna ser lika vilsna ut i båset som en get i en cykelaffär. De glor, kliar sig i flinten, gnuggar både haka och näsa, men till ingen större nytta. 

Matchen mot Örebro senast var i många stycken en styggelse att följa för oss härdade supportrar. Att ett lag, med vind i seglen, ett självförtroende på väg upp efter tidigare segrar, kunde komma ut som drogade dromedarer med ledsyn är i sanning en gåta! 

- Som åskådare till eländet ville man mest av allt vråla ut sin frustration och kräva bot och bättring eller åtminstone omspel! Finns det ingen sådan klausul att tillgripa? Om inte borde den genast införas. Gärna retroaktivt. 

Vi har nu i två  matcher, Bofors borta samt Örebro borta, uppvisat samma undflyende beteende. Det kan kosta fläsk i mängd när vi summerar tabellen fram på vårkanten. Då kan vi stå där med klubban i röven och begrunda vårt öde. Kanske blir det förlusten borta mot Bofors som blir vår spik i kistan. Kanske blir det just den matchen som avgör att vi missar topp tre, eller än värre, en plats i playoff! 

Usch  och hujedanemig. 

Nej, nu önskar man verkligen att något händer, något radikalt, något omvälvande, något förändrande, något som får laget, kollektivet, att börja köra. Det måste bli slut på duttandet och puttandet. Så är det bra. Rejält, hårt och smack i plexit. Inget mellanting. Inga ursäkter.

- Waltin hade sina sidor, tydligen, men när han stod i båset var det i alla fall en jävla fart på isen. Inga jämförelser i övrigt.

Dagens match mot Karlskrona kan komma att fungera som ett vägval. Vilken väg tänker laget ta? Kommer laget ut som retade tigrar och ger oss på läktaren svar på tal eller får vi se att försiktigt, ängsligt, puttande och duttande?

Det är dags att bestämma sig. Nu! Vill Gulsvart göra anspråk på platser högt upp i tabellen finns bara en väg:  - Full fart framåt! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar