2 oktober 2012

Mot Malmö!

Som ni säkert redan läst på andra ställen dras vi med en del skador. Både långtids och kortare. Fick själv ett par ord med Viktor Mårtensson inför matchen mot Djurgården där han förklarade varför han var tvungen till vila. Med respekt för att lagledningen inte vill gå ut med vad han skada består i så väljer jag att inte skriva ut det här heller. Det är ju så det går till. Man vill inte ge motståndarna chansen att smälla på en spelare där han redan har ont - typ!

Men oavsett detta med skador så är det annat som oroar en smula inför kvällens match. Kommer vi vara ett varannan-match-lag denna säsong? Så var det får två säsonger sedan, den första med Waltin, då vi inte lyckades vinna två matcher på raken. Nu vann vi de tre första, förlorade de tre nästkommande, innan vi vann  den sjunde och senaste. Blir det tre raka nu - månne? Kan vi bibehålla samma disciplinerade spel och inte gå bort oss, som mot Oskarshamn, finns givetvis chansen.

Nyckelordet blir därför, som vanligt(och lite tråkigt), ett strikt och koncentrerat defensivt tänkande. Jobba färdigt alla moment i egen zon, och mittzon, innan man ens funderar på att anfalla. Till det får vi hoppas på att Lars Johansson står kvar i "zonen" sedan matchen mot DIF. 

Kan det vara dags för Patrik "Bulan" Berglund att få utrymme för lite offensiv briljans nu? En och annan snabb spelvändning borde kunna hinnas med. Några vägvinnande skär genom mittzon som avslutas med en delikat framspelning till en framstormande lagkompis. Det vore mumma att gotta sig åt. 

Vore även förträffligt om vi fick lite ordning på vårt powerplay. Känns som om vi är sämst. Sämst av alla. Det ser i alla fall väldigt "sämst" ut i utförandet. Kom igen nu "Bulan" och briljera lite, det kan vi få en dag som denna.

Tror det blir en tajt match. Man hoppas på att Skånepågarna anfaller huvudlöst och bjuder oss på några feta spelvändningar. Det är trots allt deras is, deras hall, deras publik, och det är därför MIF som ska bjuda upp till dans. 

Hur matchen slutar? Tja, vi vinner med ett sista mål i öppen kasse. Det räcker bra. 

Till sist får vi inte glömma bort The three Hombres, Bröderna Dalton, De tre musketörerna, Knatte, Fnatte och Tjatte, eller helt enkelt Fornataro, Leisenring och Zettergren. Tror de kommer stänka in minst två kassar. Räcker bra så.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar