30 oktober 2012

SSK, hej å hå!

En förening som fostrat spelare som ovan är värd  all respekt!



Nu vankas det en riktigt rolig match i ABB Arena. SSK kommer på besök. Ett lag som just nu spelar den mest vägvinnande ishockeyn i serien(f´låt LIF). De har ett härligt drag i laget just nu och spelar som om de vore ett ES-lag stundtals. Med två fina NHL-förstärkningar offensivt(Hagelin och Read) samt en backjätte i form av Jonathan Eriksson så har de alla verktyg i truppen för att fortsätta marschera uppåt i tabellen.

Till skillnad mot matchen senast på hemmaplan, mot AIS, kommer det troligen bli en helt annan fart i spelet. SSK är inte ett lag som tar burskydd i onödan eller som ställer upp på egen blå. Här handlar det istället om att sätta igång spelet snabbt och komma med hög fart genom zonerna. Något som Hagelin och Read behärskar på ett lysande sätt. När de dessutom flankeras av vår gamle skyttekung Damien Fleury så förstår alla att det kommer krävas hårt jobb i defensiven.

Jag har sett SSK ett antal matcher och Matt Read är en riktigt bra förstärkning. En hårt arbetande forward med lysande skridskoåkning. Ett riktigt fullblodsproffs. Han jobbar stenhårt i bägge riktningarna och gör verkligen skäl för arvodet. Carl Hagelin är även han en bländade skridskoåkare som kombinerar detta med fin klubbteknik och härlig speluppfattning. När dessa herrar är på isen - då går det undan! 

- Att Jonathan Eriksson är en back av världsklass vet alla redan.

Det blir med andra ord en riktigt tuff uppgift för våra spelare i kvällens match. Kommer Lars Johansson kunna hålla spelet på fortsatt samma höga nivå eller kommer det en dipp nu? Det är nyckeln till seger i kvällens match. Det tillsammans med det oerhört tajta försvarsspel som vi visat upp i de tre senaste omgångarna.

En annan nyckel blir powerplay! Där MÅSTE vi hitta en vinnande uppställning. PP är just nu vår akilleshäl. Vi är sämre än sämst i den spelformen just nu. Kanske kan David Lundbohms intåg i laget ändra på detta. Får han möjlighet att stå på blå och kruta på med sin fruktade bössa, ja, då har vi plötsligt en helt ny dimension i vårt pp. 

- När det gäller boxplay behöver vi inte oroas. Där är vi fortsatt bäst i serien.

En intressant förändring i laget till kvällens match. Den nyss återbördade David Lundbohm kommer spela center mellan Patrik "Bulan" Berglund och Mikael "Mickis" Backlund. En spännande kedja. Här kan David komma smygande in i slottet och vänta på ett pass - och trycka till med sitt fruktade skott. En riktig sniper bredvid två eminent spelskickliga yttervingar. Kan bli succé!

Bloggen är dock osäker på om Tim Heed, lånet från Växjö, spelar med oss ikväll. Det var sagt en match men man vet aldrig. Däremot kommer vi få se lånet Oskar Bäcklin från KRIF på isen. Han såg riktigt bra ut senast borta mot Troja. En klokt spelande back. Rejäl. En mini-varg på något sätt.

Hur matchen slutar? - Tja, vi vinner med uddamålet. Ska vi säga 2-1?

---

För övrigt noterar jag att BIK Karlskoga får en fin förstärkning till sitt redan starka lag. Marcus Johansson förstärker laget under de kommande två veckorna. Nu har inte Marcus spelat match sedan i april så det tar nog några omgångar innan han börjar leverera. Det var som bekant samma för vår Patrik Berglund och Mikael Backlund. De behövde två tre matcher för att få upp flåset. (Läs mer)

---

För övrigt, igen, funderar man på hur Örebro reagerar på detta? Sitter de lugnt i båten och hoppas att laget ska vakna till, eller, börjar det klia i värvartarmen? Den som lever får se..

---

För övrigt, ännu igen, undrar jag vad Tommy Salo tänker nu? Trots att LIF går som tåget så måste det kännas lite kymigt just nu. Serieledare förvisso, men, lagen underifrån nafsar i hälarna och kan när som helst kliva om och förbi. Knepigt läge - typ!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar