2 oktober 2012

Percy Nilsson får aldrig vara glad, länge!

Stackars Percy!

Idag stod han där igen. Som alltid. Malmös starke man. Han med plånboken och hjärtat för sitt älskade Malmö IF. Tänk, ibland unnar jag honom  lite framgång med sitt lag. Så mycket som han gjort för klubben genom åren och så lite han får tillbaka nu för tiden. Jag vet inte exakt vad han har för roll i Malmös organisation numera. Kanske han är någon form av hedersledamot. Tänk att Percy har investerat över 100 miljoner kr i MIF. 100 000  000! Helt osannolikt! På något sätt tycker jag det är rätt charmigt, och beundransvärt, att personer som Percy kan offra så mycket tid och pengar på vuxna mäns lekar. För trots allt är ishockey en form av lek. Eller underhållning. Showbits, som  man säger i Amerika. Å andra sidan har Percy satsat ofattbara 3 miljarder på bygget av multiarenan/ishallen Malmö Arena och kringliggande stadsdel på Hyllievång i södra Malmö. Med andra ord  kanske 100 mille på ett ishockeylag mest är växelpengar!

Dagens match utvecklade sig till en gastkramande tillställning. Först gick vi ut och dominerade, skapade chanser, höll i taktpinnen och gjorde första målet. Detta genom Patrik "Bulan" Berglund som helt enkelt tog pucken i mittzon och trampade ned mot Sjögren i Malmökassen. Ett rappt(misslyckat) skott smet in mellan benen på nämnde målvakt (tid:8:55). Kalasstart. 

Sedan blev det dags för powerplay och hepp, hepp, vad händer? Jo, vi stänker in 2-0 genom Matt Fornataro via pass från Patrik "Bulan" Berglund (tid:12:29). Jo, man tackar! Det var verkligen välkommet. En bra förstaperiod där vi var det bättre laget. Malmö såg väldigt slätkammade ut. Tama på något vis.

Andra perioden började alldeles lysande då vi lyckades göra mål i powerplay, igen! Man fick verkligen gnugga sig i ögonen. Riktigt fint lir där Patrik "Bulan" Berglund fick avsluta med ett distinkt skott upp i taket och 3-0 var ett faktum(tid:25:28). Men sedan blev det tyngre. Malmö hade nu bara en väg att gå och det var framåt. Full fart framåt. Hela tiden och på halv och helchans. Malmö skapade en hel del lägen men inget riktigt hett. Återigen lyckades vi böka och stöka för att hålla dem borta från riktigt bra lägen. Men uj vilket tryck vi fick mot oss. Frågan var om vi verkligen skulle kunna göra en "Djurgården" igen och hålla undan hela sista perioden?

Sista perioden började lagom roligt. Redan efter 32(!) sekunder kunde Malmö reducera till 1-3 och fick därmed än mer vittring och energi. Här gällde det bara att få ut puckeländet ur zon och ställa upp på blå. MIF kom i den ena vågen efter den andra och emellanåt såg det riktigt kritiskt ut. Men, som mot Djurgården senast, hittade laget en väg ut ur knipan. En spelvändning där Zettergren släpper iväg pucken till Leisenring och plötsligt har vi 4 - 1(tid:48:09). Logiskt? Inte det minsta. Men när var ishockey logiskt senast? Sjögren i Malmös mål var nog inte helt nöjd med att släppa in den trissan men det var jag. Väldigt nöjd, faktiskt.

Det tråkiga var dock att Helmersson fick en smäll mot sargen i den duell med Malmöspelare. Inget ojust utan ren och skär otur. Han snubblade till och föll olyckligt med axeln före in i sargen. Det befaras att axeln gick ur led. Ont, tänker jag. Ont som bara fan! Å andra sidan är just "ont" lite av framgångsreceptet för oss just nu. Det gör ont att möta vara backar och det gör ont att stå i vägen för skott från blå. Man kan kort säga att ju fler blåmärken våra spelare får desto mer poäng tar vi med oss.

Sa jag att domaren var bra? Nähä! Men då säger jag det nu. Tycker faktiskt att det varit en bra nivå på alla domare som dömt oss denna säsong - hittills är bäst att tillägga.  

Hur många spelare har vi borta för skador just nu? Många är det i alla fall. Sju åtta eller nio. Allt beroende på hur man räknar. Några på väldigt lång tid medan andra kanske dyker upp inom kort. Det kan verkligen behövas nu - typ!

- För övrigt var Lars Johansson rätt skapligt idag också. 

Frågan är om vi har tillräckligt med spelare för att ställa ett slagkraftigt lag på isen nästa match? Det kommer verkligen behövas då vi möter Karlskoga på bortaplan. 

Till sist: Sänder en liten tanke till Johan Svensson nere i Malmö. Sveriges bäste hockeybloggare är värd ett bättre öde.


Matchfakta:
Malmö - Västerås 1-4 (0-2,0-1,1-1)
0-1 08.55 Patrik Berglund (Winge)
0-2 12.29 Matt Fornataro (Berglund)
0-3 25.28 Patrik Berglund (Fornataro)
1-3 40.32 Henrik Hetta (Rensfeldt, Alvarez)
1-4 48.09 Brady Leisenring (Zettergren)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar