28 oktober 2012

Tro, tro, tro, tror ja, troja...

Fast tvärtom - typ!


Jaha, till verket! Våra Stolta (kan man skriva så utan att förknippas med AIK och därmed anklagas för varumärkesintrång?) Gulsvarta iskrigare beger sig mot nya utmaningar. Denna gång är det Troja som står för motståndet. Detta Troja som vi ofta har det lite marigt med. De är inte lättspelade. De är rent av svårspelade. I mångt och mycket ett småländskt Almtuna, på någé vis. Oftast när det drar sig ihop till match mot Troja förväntas det att vi ska vinna då vi till mans anser att vi är "ett bättre lag". Detta bottnar i att vi allt som oftast legat högre upp i tabellen  och i kraft av detta ansetts som favoriter. Men vi behöver bara gå tillbaka till förra säsongen för att få bevis för hur denna hypotes brutalt kan slås i spillror. Då var Troja ofina nog att slå oss på vår egen hemmaplan när vi som mest behövde vinna själva för att nå en direktplats till kvalserien. 

Med andra ord är allt som vanligt inför nedsläpp idag. Vi supportrar förväntar oss seger "bara därför att" men rent statistiskt och historiskt finns det inga som helst belägg för att vi ska vinna "bara för att" - typ!

Istället ser jag fram mot en match, öh, jag formulerar om mig, ett ögonblick, så: 
-Istället räknar jag med en match där vi i vanlig ordning för slita arslet av oss i sextio minuter för att överhuvudtaget inkassera någon poäng. 

Troja visade när de var här, denna säsong, att de har ett homogent lag som kan ishockeyns ABC. De har även, liksom vi, en mycket stabil målvakt. Det som skiljer lagen är att de saknar samma spetskompetens som oss men å andra sidan har de istället fyra kompletta och jämnstarka formationer som kan gnugga på i tre perioder.

Det är upplagt för en jämn oviss match där vi, som vanligt, får förlita oss på att Lars Johansson ger oss chansen att vinna..

- Spännande att se hur det kommer fungera med våra inlånade backar. Tim Heed från Växjö och Oscar Bäcklin från KRIF. Den förstnämnde erkänt duktig offensivt den andra brutalt(!) stark defensivt.

Till sist hoppas jag att Patrik "Bulan" Berglund kommer ut riktigt stort i denna match, tar tag i sitt spel, visar hela sitt register, och banar vägen mot tre poäng.

Så är säger Trojas sportchef inför match:
"Gästerna har gått starkt sen lagets förstärktes med Berglund, Backlund från NHL och tillsammans  med Zetterberg, Leisenring och Fornataro m fl så har de en grym offensiv" (Läs mer här)

Jämn match som slutar 3-3. Vi vinner på straffar...

Så här går det i dagens omgångar:
Almtuna IS - BIK Karlskoga X (BIK vinner på straffar)
Asplöven HC - Örebro HK 2
Troja Ljungby -  Västerås X (Vi vinner på straffar)
Tingsryd -  Leksands IF  2

Så här gick det:
Almtuna IS - BIK Karlskoga 1
Asplöven HC - Örebro HK 2
Troja Ljungby -  Västerås  2
Tingsryd -  Leksands IF  (TAIF vinner i sudden)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar