3 oktober 2012

Trender och tendenser...

Slagpåse?


Lite intressanta resultat i kvällens omgång. Nu har vi kommit så långt in i serien att man kan utläsa vissa tendenser. Det är inte längre en slump, eller otur, att vissa lag fortsätter förlora medan andra lag stadigt plockar sina poäng..


Almtuna - Tingsryd 2-3
Nu börjar Tingsryd få lite mer betalt för sitt slit. Första omgångarna var rena natta. Trots bra insatser fick de inte med sig några poäng. Tycker faktiskt TAIF har ett rätt intressant lag. Med rätt flyt kan de klättra uppåt mot mitten i tabellen.

Almtuna är precis som jag trodde först. Innan jag ändrade mig. För det gjorde jag. Trodde inte alls på Almtuna inför säsongen men efter deras träningsmatcher tänkte jag om. Men så visar det sig att jag fick fel i alla fall. Almtuna har det besvärligt. De får inte med sig mycket. Det studsar emot. Skador på spelare gör självklart sitt till.  Efter vinsten mot Asplöven borta senaste trodde jag de skulle få lite  vind i seglen. Almtuna kan, dessvärre, få ännu en mager säsong att lägga till handlingarna. 


Djurgården - Bofors 2-4
DIF fortsätter att förlora, på hemmais. Det är inte vad de behöver. De förlorar på bortais, inte heller vad de behöver. De förlorar mot alla, känns det som! Djurgården är just nu en slagpåse i allsvenskan. Det är inte ens längre en merit att besegra dem. Sämre än Väsby! Vi var malliga efter vår 3-0 seger mot DIF men med tanke på deras usla form kan man fundera på om det var en värdemätare att lita på? Bottenlaget DIF!

Bofors, däremot, vägrar inse sin begränsning. De bara trummar på. Tycks inte spela någon roll vilken trupp eller tränare de har för tillfället. De bara kör. Nu har jag inte sett Bofors spela en enda minut denna säsong men resultaten talar sitt tydliga språk: - Karlskogingarna blir att räkna med även denna säsong!


Troja - Asplöven 5-4
Efter stjärnsmällen hemma mot Örebro(2-7) reste sig Troja snabbt och har nu tagit två segrar på raken. Ett habilt lag. Ett stabilt lag. Ett rätt "tråkigt" lag. Men ett lag som gör rätt saker på isen. Lite typiskt "svenskt" över det hela. Ständigt underskattade av sin motståndare och det passar dem som hand i handske. Då kan Troja genomföra sin matchplan och plocka sina segrar - bevisligen! Troja ser ut att aspirera på en plats bland  de sju bästa.

Asplöven överraskar på mig. Visserligen vinner de inte så ofta men de hänger med bra i all matcher. Frågan är bara hur länge de orkar göra hedervärda insatser som inte genererar poäng? Räcker det med lite vinster på hemmaplan för att hålla lågan brinnande? Allvarligt läge för Asplöven nu. Får de inte lite utdelning kommande matcher kan de snabbt bli förankrade i botten av tabellen. Prognosen är lite dyster - just nu.


Oskarshamn - Leksand 4-6
Svårspelade IKO mot tunga Leksand. Tydligen en rätt jämn match där Masarna drog längsta stråt. Starkt. (Själva var vi inte lika framgångsrika i vårt möte med IKO på bortaplan) Trots dagens förlust känns det som att Oskarshamn vill vara med "där uppe". De påminner en del om Troja. Ett hårt arbetande lag, tunga att möta, och en del spets. Det kommer man långt med. Har man dessutom en spelare som Evan McGrath som stänker in tre(3) mål mot LIF så kommer man klara sig rätt bra i fortsättningen. Oskarshamn är helt klart ett lag för hamna bland de sju bästa!

Leksand ser bra ut. Kontinuitet är ordet för dagen. Känns underligt att nämna "kontinuitet" och "Leksand" i samma mening. Men så är det. Minimal förändring i spelartruppen inför denna säsong. När hände det senast i dalariket? Har det någonsin hänt? Troligen, men då på sextiotalet. Men jag kan inte dra mig till minnes samma kontinuitet i LIF under modern tid. Tommy Salo har något på gång. Leksand har något på gång. Leksand känns som en given aspirant för plats ett till tre.


Södertälje - Karlskrona 6-2
Blott andra segern för SSK. Välbehövligt. Tidigare har de bara lyckats vinna mot, just det, oss. Känns lagom surt. Idag fick de inkassera tre otroligt viktiga poäng. Men fortfarande finns det mycket kvar att bevisa innan man kan se en trend, en tendens. Kommer det tre nya vinster eller blir det tre raka torskar? Det är för tidigt att bedöma SSK:s möjligheter att kravla sig upp ur bottenträsket. SSK ser just nu ut som ett lag som hamnar nedför plats sju!

Karlskrona gör vad man kan förvänta sig av en nykomling, så här långt, men det måste börja plocka sina poäng snarast. Nu är de sist. Visserligen på samma poäng som anrika SSK men det är nu det gäller. De får inte tappa för mycket på lagen ovanför. Torskar de två till på raken kan de få en mental uppförsbacke som heter duga. Turligt nog har de Almtuna(!) som en räddningsplanka just nu. Bara en poäng upp. Karlskrona ser ut att fasta längst ned på stegen!


Mora - Örebro 3-5
Mora ser ut som Mora brukar göra. Blandar och ger. Ömsom vin ömson vatten. Hugget som stucket. Svart eller vitt. Det är lite dagsformen som avgör. Mora har ett rätt roligt spelsätt med mycket fart och en hel del finess. Men samtidigt känns de lite "tunna". När de inte får utdelning tappar de linjerna i spelet och det blir väldigt mycket "tuta och köra". Som idag mot Örebro. När Örebro lugnade ned sig lite och inte lät sig lockas med i Moras "tuta och köra taktik" fick de snabbt kontroll över moringarna. Trots Anze Kopitar i laget känns Mora en aning för tunna ut för kunna hota om en plats högst upp i tabellen. Mora riskerar att missa topp sju.


Örebro var - väldigt bra! Mer skriver jag inte här. Tänker mig ett lite längre inlägg senare om våra trätobröder från Kilsbergen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar