28 oktober 2012

Raka segrar..

Troja - Västerås 2-3
Nu börjar det likna något, eller något sånt! Sitter nu några timmar efter matchen och funderar på det Leif Strömberg sa. Ni vet han, Strumpan, som fått gå från den ena klubben efter den andra. Senast var det Malmö som gav honom fingret, innan det Leksand och innan det SSK. Till råga på allt tränade han Bofors några säsonger. Med andra ord har han inte haft det lätt inte. Nåväl, vad var det han sa nu då? Jo, han tyckte vi spelade bra. Han förklarade även varför. Och det är bra. Annars hade man suttit här nu och varit alldeles villrådig. För en annan tycker fortfarande vi spelar rätt "yvigt" och utan vidare struktur. Men så är det tydligen   inte. I alla fall om man ska tro på en Strumpa.

Strumpan-snack!
Han menade nämligen att vi hade en väldigt "tydlig" gameplan. Han såg att spelarna var väldigt "tydliga" med vad de ville göra på isen. Han sa att vi var "redo" till match från första nedsläpp. Med tanke på att Troja spelade skjortan av oss stora delar av matchen kändes det bra att Strumpan lyfte fram allt "bra" som vi gjorde. Han pekade bland annat på det faktum att våra forwards använda "farten" både till att anfalla och att försvara. Det lät väldigt trevligt(men satt länge och funderade över vad han menade). Han tyckte även att vi jobbade stenhårt "i mitten" för att stänga "åkvägarna" för Troja. Och sedan var vår "etta" och "tvåa" väldigt distinkta så att "trean" fick utrymme till avslut. Men det var viktigt att "trean" tog "djup". Inte heller det begrep jag så noga men då det var bra kände jag mig nöjd. Dessutom var det bra att våra backar inte "pinchade" utan "backade av" och "tog ytan". Han sa även att man skulle undvika att köra "korta bågar" med "långa pass". Nåja, då allt detta innebar att vi gjort en bra match så får det duga...

Matchen då - i mina ögon?
Första perioden var Trojas. De kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och man bara väntade på att det skulle rassla till bakom Lars Johansson. Men, se, det gjorde det inte. Vi var väldigt duktiga på att styra bort Trojanerna som fick ta de flesta avslut ur dåliga lägen och vinklar. Men det var en rejäl anstormning i tjugo minuter. Själva förmådde vi bara sticka upp i sporadiska attacker där vi fick till några halvskapliga avslut. Perioden klart till Troja.

Andra perioden
Perioden började skapligt för oss. Ett powerplay och Stefan Warg stod för matchens prestation. Troja trodde de skulle kunna få ut pucken ur zon och satsade på en spelvändning. Det skulle de inte gjort. Stefan Warg stod nämligen upp på offensiva blå, stoppade pucken, och serverade Mikael Backlund öppen gata att göra 1-0

Någon minut senare transporterade Mikael Backlund in pucken i anfallszon, ensam mot tre Trojaner, och skickade iväg ett rappt handledsskott. Tjossan, 2-0, och plötsligt kändes det rätt bra! Sedan han det gå några minuter till innan Jonas Emmerdahl transporterade upp pucken över röd och hivade iväg den ned mot Trojas mål för att åka och byta. Det var bra gjort för den pucken studsade så lyckligt att den hoppade över och förbi målvaktens klubba och plockhandske in i mål fram till 3-0! På ynka fem minuter gick vi fram till en tremålsledning.

Efter detta tursamma mål backade vi av och lät Troja trumma på som de ville. De hamnade allt som oftast ute i hörnen och när de väl kom till avslut plockade Lars Johansson enkelt ned alla avslut. Men så kom då ett misstag. Trots att vi hade kontroll på pucken så lyckades vi på ett ytterst klantigt sätt(Fryklund) tappa den till en ensam Trojan som vispade till lite löst. Pucken gled in mot Lars Johansson, la sig bakom hans benskydd, och när han vred på sig för att se var puckuslingen tagit vägen lyckades han sparka in den i eget mål! Så kan det gå, minsann..

Man kan säga att tur och otur snabbt jämnade ut sig och det var inte alls oförtjänt att Troja fick ett mål till slut.
Perioden till oss.

Tredje perioden
Perioden var lite märklig. Länge höll vi Troja stången och spelade väldigt stabilt bakåt. De kom i sina anfallsvågor men vi kunde tämligen enkelt styra ut dem mot hörnen. Vi fick även en gyllne chans att döda matchen då Troja drabbades av en 5+20 för tackling av icke puckförande spelare, eller nåt sådant. Det var stackars Victor Backman som gick på pumpen i en spelvändning. Han såg inte upp och var chanslös på en tackling som kom(blind side hit). Rakt i nyllet, tog den. Det tråkiga, förutom att Backman fick ont, var att vi spelade fullständigt uselt i det efterföljande powerplayet. Vi hade chansen att stänga matchen helt men av det blev platt och intet.

Självklart blev Troja stärkta av att klara av fem minuter i bp och satte full fart för att gå ifatt. Nu började det verkligen osa katt och vi fick det allt svårare att freda oss. Till slut kunde vi inte stå emot. Ett backskott träffade en Trojaspelare i magen(!), pucken ändrade riktning, landade precis framför en annan Trojan, som enkelt kunde lägga in den förbi en överspelad Lars Johansson. Där såg men vitsen med att lyfta in backskott mot mål. Trots att det återstod cirka fem minuter av matchen efter Trojas reducering till 2-3 blev det aldrig riktigt farligt. Bra gjort av "boysen" att inte dra på sig någon utvisning i slutfasen av matchen.
Perioden var jämn men togs över av Troja mot slutet.

Matchens hjälte, i mina ögon, var Stefan Warg. Jäklar vad han slet i defensiven. Inte ett misstag på sextio minuter av vad jag kunde se. Stabilt, är ordet! Att Lars Johansson är bra behöver vi inte tjata om.

Av forwards var det lite lamt överlag i det offensiva spelet. Däremot arbetade alla föredömligt defensivt. Vi får tacka Mikael Backlund för två mål samt en hel del annat godis från hans klubba denna kväll. Han var absolut vår bäste forward i denna match.

Tim Heed och Oskar Bäcklin gjorde både godkända insatser. För min del får de gärna fortsätta spela i gulsvart..