4 oktober 2012

Backlund och Backbrist

Back in Town!

Backlund
Nu blev det plötsligt klart med Mikael Backlund. En aning överraskande må jag säga. Visst anade man att det fanns en liten chans till detta scenario men samtidigt kändes det som att det var att hoppas på för mycket. Undrar vad *Mats "Överstegrisen" Lusth i Malmö ska säga nu? Kommer han falla i gråt en gång till och beklaga sig över all orättvisa som drabbar just MIF?  Och alla Leksandsfans? Och vad ska Skogsraggarna säga? De som är så bra att inte ens en fulltränad Wayne Gretzky skulle vara välkommen. Tänk om även de skulle välja att plocka in lite egna produkter från NHL. Hm, ja visst ja, de har inga egna produkter, så det blir nog svårt! De får trösta sig med "Näsan" och "Örat" och "Läppen" och allt vad de heter. 

Vad kan då Mikael Backlund tillföra? Svårt att säga på rak arm men skridskoåkning och rejäla avslut känns som en lågoddsare. När "Mickis" var bra senast i vår gulsvarta dress var han riktigt riktigt bra. Han har en väldigt hög nivå - när han är i zonen. Till skillnad mot Patrik "Bulan" Berglund har han dock inte den senares jämnhet i spelet. "Mickis" känns mer som en humörspelare. Han behöver lite medflyt från matchstart för att spela ut hela sitt register. Tar det emot blir han lite feg och försiktig. Men det var då det. Innan han flyktade till NHL. Förhoppningsvis får vi nu se en mer mogen spelare som jobbar stenhårt även utan puck. Om så blir fallet kommer hans inträde i laget betyda ännu en puff i rätt riktning för det offensiva spelet. Frågan är bara om även han behöver fem sex matcher för att varva upp? 
- Welcome home Mike!
Senaste nytt om Backlund


Backbrist
Hur blir det nu då? Lindh, Helmersson och Björklund borta pga skador. Ricard Blidstrand utlånad till KRIF. Vi har fem backar samt Marcus "Slangen" Söderqvist att tillgå. Känns, sådär! 

Winge - liten och klen (har det jobbigt i det fysiska spelet fram egen målvakt)
Nilsson - liten och klen (har det jobbigt i det fysiska spelet fram egen målvakt)
Warg  - stor och stark
Larsson - stor och stark
Emmerdahl - mellanstor och mellanstark
Söderqvist - liten och klen (får det jobbigt i det fysiska spelet fram egen målvakt)

Vi har i dagsläget en(1) back, Johan Larsson, med förmågan att hålla rent framför eget mål samt leverera ett vettigt uppspel till forwards. Övriga backar är av kategorin "sarg ut". Inget ont i det men emellanåt är det fint om forwards får en och annan puck på bladet. 

Vi har två backar, Robin Nilsson och Johan Larsson, som kan hota framåt i powerplay. Det kan räcka bara Robin träffar pucken. Tre gånger i rad har han tokmissat skott från sin backposition, om jag räknat rätt. Men skam den som ger sig. Fjärde gången gillt sitter den i tredje masken uppifrån, typ!

Vi har en(1) back, Stefan Warg, som kan var elak och jävlig framför eget mål. 

Är jag månne allt för skeptisk och orolig? Har jag fog för mina onda aningar? Kanske, eller kanske inte. Lösningen på hela problematiken med frånvaro av mer etablerade backar är tämligen enkel: - Ge fan i att vara i egen zon! När vi nu har "halva NHL" i laget vore det då sjuttons om vi inte kan tillbringa mesta tiden i anfallszon. Se där en enkel lösning på denna problematik - ANFALL!


* Mats Lusth. Spelade säsongen 1995/96 i Västerås. Visade upp ett spel med klubban framför egen målvakt som ingen annan. Tror inte han hade klubban i isen på hela säsongen utan den var ständigt inkilad i skrevet på motståndare, eller, virad runt deras halsar. Utöver det använde han sin klubba, framgångsrikt, som bönderna en gång hanterade sin lie. Han gav "grisspelet" ett nytt ansikte. Därav smeknamnet "Överstegrisen".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar