30 oktober 2012

Backbrist - soppatorsk - överkörda

Så här kan man sammanfatta dagens match mot SSK. Förlust med 2-4

Backar:
- Inför match tackade Andreas Lindh för sig och därmed var vi bara tre, eller fyra med inlånade Oskar Bäcklin. Återigen tvingades Marcus Kinisjärvi, normalt center, gå ned och spela back. Det är närmast en parodi nu när det gäller skador och sjukdomar bland våra backar!

Soppatorsk:
- Vårt spel kräver mycket av varje spelare. Detta var den fjärde matchen med ungefär samma scenario. Vi tar ledningen och försvarar oss. Det fungerade mot Tingsryd, Almtuna och Troja, men idag tog orken slut. SSK var för bra. Vi kunde inte stå emot när de gasade på tredje perioden.

Överkörda:
- Så blev det till slut. SSK kan skotten i sista med 18-4 och det talar sitt tydliga språk. Vi hade inte en enda formation som orkade driva på och förlägga spelet i anfallszon under den sista perioden.


Anfallsspelet:
- Stundtals i första perioden kommer vi upp och sätter press på SSK men i mångt och mycket handlar det  om korta besök. Vi har fortfarande väldigt svårt att få långa anfall. I takt med att tiden gick fick vi allt svårare att anfalla. Under en kort sekvens av andra perioden fick vi tillbaka en del energi och kunde, inte helt förtjänt, vända från 0-1 till 2-1. Men sedan gick vi ned oss - igen. Sista perioden var medioker sett till våra försök till anfall. 

Försvarsspelet:
- Återigen är det vår defensiv och målvaktsspelet som håller oss kvar i matchen. Faktisk ända till tolv minuter in i tredje perioden då SSK på sitt tredje raka powerplay lyckas kvittera. Efter det får SSK ännu mer energi och kan via en spelvändning, lite turligt, lirka in ett ledningsmål. Det såg ut som om Lars Johansson mycket oturligt själv stötte in pucken i mål.

Powerplay:
- Bedrövligt! Vi gjorde ett mål, bra, men i övrigt taffligt och omständligt.


Summering:
- SSK är det klart bästa laget som spelat i ABB Arena denna säsong. Ett mycket komplett lag som spelar en effektiv och vägvinnande anfallsishockey. Vi gjorde en heroisk kämpainsats men idag var krutet allt för blött. Vi hade inte kraften att stå emot. Segern var hur rättvis som helst för Södertälje som säkerligen kommer fortsätta klättra i tabellen.

Fundering:
- Patrik "Bulan" Berglund stod över matchen mot Troja pga sjukdom. Idag såg han inte heller pigg ut. Han gjorde ett mål men såg från senare delen av andra perioden väldigt trött ut. Kanske han skulle vilat en match till?

- David "bom-bom" Lundbohm. Gjorde några fina byten under första perioden där han såg pigg ut. Satte in två fina tacklingar, gick på mål, hade avslut, och det lovade mer. Men mer blev det inte denna kväll. Han kom bort och var rätt osynlig resten av matchen. Kan säkert bero på att det var riktigt bra tempo i denna match och han kan behöva någon match till för att komma in i det.

- Stefan Warg. Vad ska man säga? Slet som en galärslav. Stred tappert fram till slutsignalen. Ser ut att ha en otrolig fysisk status. Outtröttlig? Gick även fram offensivt några gånger med viss framgång. 


Slutligen:
- Är det inte typiskt att vi idag blev hårt straffade av en spelare som fick sitt genombrott just i Gulsvart! Tänker på Damien Fleury



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar