22 oktober 2012

Vi(k) kan inte heller flyga

Vadå, elitserien?


Ibland tänker jag på en - struts! En på många sätt magnifik fågel som bland annat är känd för sin plym. Men i  övrigt tänker man på denna fågel ur ett annat perspektiv. När strutsen hotas gömmer den sig genom att lägga sig platt på marken och därutav har vi fått begreppet att "gömma huvudet i sanden". Därtill kan inte strutsen, vilket är ganska unikt för en fågel, flyga. Det, om inte annat, måste vara det mest kränkande för en fågel! Oavsett hur fort strutsen kutar är den fortsatt bunden till marken. Den kan inte, och kommer aldrig någonsin, övervinna tyngdkraften. Ledsamt, men så är det. Det ska fan vara struts, helt enkelt. Och det är lite så jag känner att vara supporter till Västerås ishockeylag. 

Vi åker(springer) som fan på isen men det lyfter aldrig! Och likt strutsen har vi en förmåga, vid tider då det verkligen gäller, att lägga oss platt på marken. Att gömma oss för uppgiften. Att köra ned huvudet i sanden - typ!

För så har det varit under de senaste åren. Visst har vi tagit oss till kvalserien två gånger, men, vad hände där? Säger bara en sak - struts! Vad hände förra säsongen när vi tog oss till förkvalet? Säger bara en sak - struts! Är det då inte själva hum-hum att det ska vara på detta sättet?

Under de två senaste säsongerna har vi fått bevittna hur lag som tex Oskarshamn och Bofors tagit stora sportsliga kliv framåt. Rena älgkliven, sanna mina ord. Men vi, vi gör som strutsen. Vi lägger oss platt och hoppas ingen ser oss i vår armod. Och då har jag inte ens nämnt Örebro! Skandal, är ordet för dagen och strutsen kan fortfarande inte flyga.

Kanske dags att byta ut vår logga mot en  - struts! Vasteras Strutsers





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar