1 oktober 2012

Världens bäste Niklas!



Innan matchstart hyllades Niklas Lidström av en entusiastisk hemmapublik. Det var "ståpäls" för en annan på Södra ståplats. På jumbotronen rullade bilder från Niklas fantastiska tid i Detroit Red Wings och runt om i hallen stod ALLA upp och applåderade taktfast. Till och med den tillresta Djurgårdsklacken stämde in i hyllningskören till Niklas. Stort och fint gjort av dem. För mig som var med när Niklas debuterade i Gulsvart slöts nu cirkeln. Tänk att tiden går så fort. Skrämmande, på något sätt. Niklas måste vara den absolut finaste, och ödmjukaste, idrottsutövaren, alla kategorier, i modern tid. Inte vid något tillfälle under hans långa, och enastående karriär, har jag sett eller hört någon nämna ett enda ont ord om honom. Inte en negativ stavelse i någon av våra kvällstidningar. Inga skandaler, inga negativa rubriker, utan endast positiva omdömen om honom som person.  

Visst har han vid något enstaka tillfälle fått en del kritik då han inte varit så bra som man förväntat sig när han spelat i Tre Kronor. För sanningen är faktiskt den att han aldrig fått dominera de gånger han iklätt sig landslagets färger. Men han har ställt upp när det funnits möjlighet. Det kan ingen ta ifrån honom och dessutom avgjorde han en OS-final med ett rungande backskott. Bara en sådan sak..

För mig kommer Niklas vara den allra störste(svensk) genom tiderna. Det som avgör är hans fantastisk stabila insats för sitt älskade Detroit Red Wings över så lång tid. Under alla dessa år lyckades han hålla sig i stort sett skadefri. Bara det en unik bedrift. Just hans jämnhet var frapperande. Antingen var han väldigt bra, ja dominerande, eller så var han "bara" bra. Det var inte många gånger man kunde läsa sig till att Niklas var ur form eller i en formsvacka. Hans betydelse för sitt lag går inte att mäta. På något sätt personifierade Niklas laget Red Wings. Niklas Lidström blev synonymt med laget, han blev Mr Red Wings.

- Tack för allt du uträttat på isen Niklas och må du få se Gulsvart ta sig till ES inom din livstid :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar