15 oktober 2012

Sparken

Lite av ett märkligt sammanträffande. Samma dag som jag lägger ut ett klipp från matchen mellan Västerås och Örebro som spelades 1987 så får Janne Karlsson sparken från Växjö. Samma Janne Karlsson som jag omnämner i mitt inlägg. Där ser man hur det kan gå! Undrar om han då, 1987, anade vad som skulle hända ganska exakt tjugofem år senare? 

För övrigt funderar jag just nu på hur bra vi är, egentligen. Förra säsongen inledde vi strålande och ståtade länge och väl som serieledare. Sedan kom lite skador. Och lite mer skador. Sakta men säkert tappade vi lite av vårt fina spel och hade svårt att hitta tillbaka till det som var så bra inledningsvis. Dessvärre förstärktes detta i slutfasen av serien då vi missade möjligheten att knipa en direktplats genom några riktigt usla insatser mot bland annat Sundsvall. Sedan tog vi med oss den dåliga trenden in i förkvalet till kvalserien och presterade allra sämst när det verkligen gällde.

Denna säsong har vi inlett, annorlunda. Tre raka segrar började vi med trots knackigt spel. Sedan några tunga förluster där vi stundtals spelade bra. Lägg sedan till en räcka med skadade spelare så ser inledningen helt annorlunda ut denna säsong. Trots detta, trots rätt knackigt spel och mycket skador, så hänger vi med! Det är lite anmärkningsvärt. Två av våra mest tongivande backar samt några duktiga forwards på skadelistan till trots så - hänger vi med. Troligen är det tillkomsten av förstärkningar i form av Patrik Berglund och Mikael Backlund som bidragit en del till detta. Men vi ska inte tillskriva dem allt för mycket, ännu. Det är två andra spelare som gjort att riktigt bra jobb lite i skymundan. Då talar jag om Brady Leisenring och Matt Fornataro. Där har vårt sportchef verkligen hittat rätt i sin scouting. När dessutom Lars Johansson hittat rätt mellan stolparna så finner vi ännu en förklaring till att vi faktiskt är med och slåss om placeringar där uppe. 

Bloggen anser därför att det är dessa tre spelare, Leisenring, Fornataro och Johansson, som betytt mest för laget under de inledande omgångarna av årets seriespel. Så det så...

- När det gäller Patrik Berglund tror jag vi kommer få se betydligt mer kommande omgångar..

Nu är det tre dagar kvar till en av årets roligaste matcher. Den borta mot Örebro. Vi har två sköna segrar i ryggen och har råd med en förlust. Det känns gott. Vi har inte kniven på strupen. Det är ingen "måste-match". Laget kan åka in på isen i Bern Arena utan större anspänning. Bara gå ut och köra. Det kan passa oss perfekt.

För övrigt noterar Bloggen att SSK har en ruskigt bra förstakedja nu och att "vår" Fleury börjat hitta målformen igen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar