17 oktober 2012

Hackad Gurka!

Alltid lika god - oavsett!


Trodde enfaldigt nog på seger. Jo, tjena mittbena så fel jag fick. Idag visade Örebro upp en hel del av sin kompetens. Det var mest för våra Gulsvarta krigare att försöka hänga, och klänga, för att få stopp på de röd-vita denna kväll. Och klängde gjorde vi så bra att vi fick spela den mesta tiden under första perioden med en man kort. All heder till laget som vägrade släppa in en enda puck i boxplay, men, det var det enda man kunde glädja sig åt denna kväll. Det ironiska var, enligt min mening, att Örebro brände sina mest öppna lägen, eller Lars Johansson räddade, men tog igen det genom att vara aggressiva och vinna några lösa puckar. 

-Vid Örebros 1-0 skulle VIK-back lägga sarg ut men lade istället pucken rakt i handsken på Örebroare och ett pass samt skott senare hängde pucken i Lasses bortre kryss!(snygg styrning)

-Vid Örebros 2-0 räddade Lars Johansson skott, retur snett ut, och där skulle en VIK-back skyffla bort pucken. Vad händer? Jo, Patrik Yetman i Örebro, kunde sträcka fram bladet och peta till pucken som gled in bakom Lars Johansson! 

-Vid Örebros 3-1 hade vi tre(3) man i backchecking mot Örebros Kalle Olsson. Ingen, INGEN, gjorde en ansats att gå emot och styra ned honom i hörnet. Alla tre Gulsvarta åkte och vänta på, på, vad? Kalle passade på att passa pucken till en medspelare som enkelt kunde lägga in pucken i mål!

Det märkliga är att samtliga Örebros mål föregicks av otroligt lamt och passivt spel. Det ännu märkligare var att inte Örebro gjorde fler mål på alla BRA chanser de skapade!

- Måste kännas tungt att klara av en massa boxplay utan att släppa in mål för att sedan spela så lojt i spelet fem mot fem - och släppa in skräpmål!

Alla tre målen underströk på något sätt skillnaden mellan lagen denna kväll. Örebro var hetare och ville mer i varje moment. De spelade klart varje situation. De spelade tills pucken var död. De såg en möjlighet varje gång pucken kom hoppande eller studsande. De var på alla sätt förtjänta av denna seger..

- Har Patrik Berglund redan packat väskan för att åka tillbaka? Idag tillhörde han inte ens topp fem i laget?

Att Joakim Fagervall har en räv bakom örat är nu bevisat och den räven skulle jag vilja ha ett snack med! Den räven var en ulv, nämligen. Den räven ska aldrig mer få "raska över isen". Vad jag tänker på är att Fagervall var så "rävig" att han till denna match spräckte vår framgångsrikaste offensiva lina. Hur tänkte han där? Ville ha få igång Jonte Berg som mest trampat vatten de senaste matcherna? Frukten av detta märkliga(!) beslut blev att Leisenring och Fornataro tappade mycket av sitt spel samt att Zettergren föll tillbaka till samma nivå som förra säsongen. Med andra ord var han rätt misslyckad..

Jag som följt Örebro i flera matcher denna säsong är inte speciellt överraskad över att de kom ut och gjorde en riktigt bra match denna kväll. De har helt enkelt ett mycket bra lag, ett komplett lag, som i sina bästa stunder är seriens bästa lag. Någon som lade märke till att Örebro nötte på med fyra(!) formationer hela matchen och att alla hade lika lätt att skapa chanser och tryck mot vår kasse? Även i powerplay valde Peter Andersson att rulla runt på alla formationer och det med samma resultat. Trots att de inte lyckades göra mål med en man mer på isen så skapade de alla tryck. Det är ett bevis på en bredd som vi helt saknar.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen. Det vankas en ytterst knepig match på hemmais nästa gång. Nykomlingarna Karlskrona kommer på besök och erfarenheten säger mig att vi kommer få slita arslet av oss för att vinna den matchen...

- Om alla spelare visade samma inställning som Matt Fornataro skulle jag se framtiden an med större tillförsikt!

Grattis Örebro till en väl genomförd match!


Leksand - Bofors 3-2

59:55 M. Timander 3-2
AVD: Kvällens mesta långnäsa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar