30 oktober 2012

Warg in + Mitell ut = Bra



Så blev det. Eller, så blev det inte. Allt beroende på vad vi fruktade. Det var ju nämligen så att vår mest offensiva back, Mitell, valde att ta sin kortlek till ett annat bord. Han hade spelat ut alla sina trumf i Gulsvart och behövde nu testa nytt. Han valde - Örebro! Men som den gambler han är så var valet naturligt. Han har säkert suttit med dåliga kort förr, typ! I utbyte från Närke fick vi en Warg. En helt annan spelartyp, typ. Vi bytte offensiv briljans mot fysik och arrogans. Ja, så sa de, Örebroarna! De sa sig vara nöjda med att vi fick Warg då de hävdade att han gjorde mer skada än nytta. Så fel de skulle få...

För nu har det gått några(16) omgångar och vi kan börja summera utvecklingen, hur det gått, för respektive spelare i sina nya klubbar.

Först och främst kan vi konstatera att Gulsvart ligger före Örebro i tabellen:
- Warg 1p
- Mitell 0p

Sedan kollar vi  plus/minus-statistiken:
- Warg +6  1p
- Mitell 0  0p

Här är utvisningar:
- Warg 12 min 1p
- Mitell 12 min 1p

Antal gjorda mål:
- Warg 0 0p
- Mitell  1 1p

Antal assist:
- Warg 7 1p
- Mitell 6 0p

Skott på mål:
- Warg 22  1p
- Mitell 22  1p

Summa:
- Warg 5p
- Mitell 3p

Det känns rätt bra att den defensive och "arroganta" Warg visar sig vara ett lika bra offensivt vapen som den offensivt briljante Mitell. Att Warg dessutom har en helt annan pondus som härförare av vårt försvar var mer väntat. Vad säger Örebroarna nu då? Bytt är bytt, säger jag och ler i lönndom. I mina ögon vinner Warg en jordskredsseger...

Stefan Warg är för mig urtypen för hur en bra defensiv back ska agera. Han försöker inte överarbeta när det hettar till, försöker hålla i pucken när det behövs, lägger enkla sarg ut under press, och spelar precis lagom hårt framför kassen för att slippa utvisningar. Den senaste "onödiga" utvisningen kom i bortamatchen mot Malmö. Efter det har han varit orubbligt stabil i agerandet. Att spela back, och spela på gränsen, innebär självklart att man drabbas av utvisningar. Det gäller dock att ta dessa vid rätt tillfälle vilket Warg gjort.

Stefan har även börjat röra på sig i det offensiva spelet. När tillfälle givits har han inte tvekat att följa med upp i anfall. Han är faktiskt en rappare skridskoåkare än vad många vill göra gällande. Ingen raket, förvisso, men han är definitivt inte långsam. Han har även, allt mer, börjat använda sitt skott som inte alls är dåligt. Där behöver han dock bli aningen bättre på att träffa mål.

Men sammantaget är Stefan Warg en stor positiv överraskning för mig. Man måste även beakta att han endast är 22 år gammal och har många goda år framför sig på isovalen. Det är bara att hoppas att han fortsätter utvecklas och växer ut till en ny "Timander". Det vore inte det sämsta:)

Som ett kvitto på det jag skrivit har nu Stefan Warg blivit uttagen till "veckans lag". Härligt!

3 kommentarer:

  1. Håller med dig Gurkolle!

    Wargs förarbete till Mickis 1-0 mot Troja var underbart att se.

    SvaraRadera
  2. Angående "sarg ut"

    Känns som hela laget anammat det på nåt sätt. Hellre sarg ut till motståndarlaget och att de då får möta ett samlat VIKförsvar än en kreativ passning som kan leda till en farlighet. Kändes så mot Troja iaf. Enkelt ut med pucken och ställ upp inför kommande attack. Snacka om att lita på sin defensiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förhoppningsvis kan vi få tillbaka de skadade backar som normalt kan slå en vinnande förstapass(Björklund, Helmersson). För tillfället har vi bara "defensivbackar" att tillgå. Då får man rätta munnen efter kappsäcken...

      Radera