6 oktober 2012

Avgå

Bofors - Västerås 1-0 
(Skott: 211 - 3)

"VIK var uruselt och jag har nog aldrig sett så många underkända uppspel i en period förut. Eller ens en hel match" Kevin Johansson VLT

"Det är flera backar i VIK som har mycket att fundera på kring sitt passningsspel" Kevin Johansson VLT

"Det är alldeles för många som viker in tidigt. Man kan aldrig spela hockey lagom, och vissa är alldeles för lagom och fjuttar runt och går inte in ordentligt" Joakim Fagervall

"Hos gästerna sågs ingen av de förstärkningar som laget stoltserat med i pressen, utan bäst i VIK var ohotat, målvaktenJoakim Book Svenska Fans

"Oroväckande var att se att Patrik Berglund som vilken blek allsvensk center som helst" Mikael Norén VIK fan central


Efter en anskrämlig insats borta mot Bofors finns inte mycket mer att säga. Att spela sextio minuter utan att få till ett farligt avslut är - avgå! Att åka upp till Karlskoga och bli nollade är - avgå! Har laget inte tagit på sig rätt kostym för dagen, inställning, ska de banne mig inte åka buss hem - de ska av-och-gå!

Nu sitter fjorton upphetsade, och smått berusade, Boforssupportrar och firar natten lång. Låt dem göra så. I sinom tid kommer verkligheten ikapp. I sinom tid kommer det upptäcka att det är lätt att vara kaxig i medgång. I sinom tid kommer de sitta och sura över att säsongen fick ett sådant snöpligt slut. Då kommer denna blogg skynda till och trösta. Inte håna, inte peka finger, bara finnas där för att hålla handen och ge tröst i den största av motgångar - nämligen att missa playoff!

Nu värvar vi lite nya spelare, gärna från KHL, och ser till att göra åtminstone ett mål mot Leksand på tisdag...


8 kommentarer:

  1. Lysande skrivet GurkOlle! Om VIKs backar var lika kreativa och träffsäkra....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch då! Inte var det så märkvärdigt. Det märkvärdiga är vårt lag. Ärligt talat har vi inte spelat riktigt bra en enda match ännu. Utifrån det får man vara tacksam för att vi fått ihop så pass många poäng.

      Leksand hemma blir ingen lek....

      Radera
  2. Vi blir nog inte speciellt upphetsade av att slå vik, typ
    som att vinna mot Troja... Ni är verkligen ett jättetråkigt lag!Och rätt skönt att veta att vi tackade nej till J. Larsson...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var årets lögn! Självklart är ni otroligt stolta över att slå ett uppskrivet, och NHL-förstärkt, Västerås. Allt annat är bara lögn och förbannad dikt.

      Radera
  3. GurkOlle, du tyckte inte ens vi spelade bra mot Djurgården eller Malmö då?

    Kommentaren här ovan ska skrivas ut och glasas in - oerhört roande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi spelade bra, stundtals, mot Djurgården men långa stunder tappade vi allt eget spel och fick ägna all tid till att få ut pucken ur egen zon.

      Mot Malmö gjorde vi en stabil första period men efter vårt mål till 3-0 tappade vi allt eget spel - igen.

      Mot SSK borta inledde vi oerhört starkt och ägde matchen fram till att SSK gjorde 1-0. Sedan blev vi sämre för varje period och SSK kunde ganska enkelt hålla undan.

      Mot Troja hemma spelade vi ganska bra fram till 3 - 1 då vi drog på oss dumma utvisningar som gav Troja 3-3 och chans att vinna. Hela sista perioden såg vi väldigt trötta ut.

      Mot Tingsryd spelade vi mest i egen zon men lyckades med mycket tur och en del skicklighet hålla undan. Att matchen slutade 5-1 speglade inte alls resultatet.

      Och så vidare.

      Som jag ser det saknar vi fortfarande ett vettigt grundspel. När dessutom backarna har så förtvivlat svårt att sätta igång spelet från egen zon, ja då blir det tungt.

      En jädra tur att Lars Johansson spelat så bra i flera matcher...

      Radera
    2. Gurk Olle jag är 46 år och åker på i stort sett alla Bik matcher och jag var nykter på hockeyn igår... till skillnad från några Västeråsare... och Bikare Jag firade med ett glas Cola...och ska nog fira idag med... Det är underbart att vara Bikare......

      Radera
    3. Det är härligt att det även i Karlskoga finns mogna och balanserade supportrar som kan fira sitt eget lags framgång utan att häckla sina motståndare :)

      Radera