13 oktober 2012

Bokhylla och Örebro och lite annat..

Under kvällen passade undertecknad på att bygga ihop en rejäl och pampig bokhylla. Köpt på Blocket, nedmonterad, alla skruvar och beslag i en påse, hyllor, gavlar, dörrar samt belysning i en hög för sig. Dessutom i totalt avsaknad av minsta byggbeskrivning. Det, mina vänner, är ett riktigt fredagsmys. Hur det gick? Jo, tack. Det gick bra. Men till en början stod man och funderade över vad man dragit på sig. Man kände sig lite offside, om man säger så. Men så fick man fart på monteringen och gick till anfall. Den ena anfallsvågen efter den andra. Gavlar, dörrar, bakstycken, hyllplan, gångjärn, kom på plats i en hiskelig fart. Från nedsläpp till slutsignal tog det tre timmar. Själv var jag oerhört imponerad av insatsen. Måste tillskriva hustrun en del av äran. Han stod beredd i passningsfickan och servade mig med rätt skruvar och tillbehör rätt på bladet. Lagarbete när det är som bäst.

Under kvällen spelades en del matcher. Själv följde jag matchen mellan Örebro och Leksand. Ett Leksand som vi avfärdade tämligen enkelt(!) på hemmaplan med siffrorna 4 mot 1. Örebro, å andra sidan, kom från en förlust mot Djurgården och hade lite att bevisa. Visserligen förlorade de i straffläggning men likväl, det blev en förlust.

Efter en förvånansvärt blek insats av Örebro i första perioden trodde jag de skulle komma ut och köra skiten  ur dalmasarna i andra perioden. Men, se, det gjorde de inte. Det hackade lite i maskineriet. Mest hela tiden. Örebro såg lite lagom avslagna ut mest hela matchen. Fick aldrig riktigt hugg på Leksand som spelade riktigt stabilt och bra. Trots ivriga försök blev Närkingarnas anfall korta och utan udd. Det var bara i korta sekvenser som Örebro nådde fram med lite mer allvarliga försök till avslut. Leksand, däremot, stångades bra, vände spelet, och bjöds på det ena friläget efter det andra. Men som tidigare var de ruskigt duktiga på att bränna dem alla, nästan. Lite slumpartat blev Leksands De la Rose plötsligt ren med Sandberg i Örebrokassen och hängde in ledningsmålet till 1-0.

NU, tänkte jag, kommer Örebro gasa på. Öka farten. Ta tag i taktpinnen. Men, nehej, så blev det inte. Den tredje perioden följde ungefär samma mönster. Örebro försökte, och försökte, men Leksand fångade in, och  stötte bort, och vände spelet. Som närmast, i tredje perioden, hade Örebro ett rungande skott i insidan av Hanses vänstra stolpe. Men detta var en kväll vikt för laget utan pengar. Självklart kunde Leksand även göra ett lite "turligt" mål fram till 2-0 i powerplay. Det var absolut inte oförtjänt på något vis men likväl lite turligt. En puck från bökande spelare bakom målet sprättes fram till en fristående P Hersley som dunkade in pucken med ett slagskott från två meter, typ. Rejält ska det vara.

Leksand var det bättre laget och vann välförtjänt. De var så bra som man vet att de kan vara, dock utan att briljera. Mera - STABILT! För övrigt tycker jag Ryno får onödigt mycket kritik. Han gör många bra saker varje match även om det inte resulterar i poäng.

Frågan som infinner sig nu är:  - Hur bra är egentligen Örebro? Idag tyckte jag det fattades något i deras spel. Nämligen det fysiska, det elaka, det griniga spelet. Stundtals var det lite vänskapsmatch över det hela. Knappt en enda tackling på hela matchen och det är ovanligt då det gäller ishockey. Detta, om något, tror jag gynnade Leksand. Kanske får man omvärdera lagets styrka en del. Det är något som inte stämmer i deras spel just nu.  
- Kunde inte låta bli att sitta och le lite åt Thomas Mitells agerande. Han är lika skönt avslappnad nu som han var hos oss. Många läckra passningar från hans klubba. Någon som såg hans flipppassning på 20 meter från egen zon som landade på bladet hos en forward? Fenomenalt! När han står på blå och letar pass händer det alltid lite oväntade saker. Oj vad vi själva saknar en sådan spelskicklig back just nu!

Bofors ångar på. Nu är de som vi var förra säsongen. Serieledare. Vi själva ligger mer bekvämt i mittzonen av tabellen för tillfället. Vi bidar vår tid. Med alla våra skador (8 spelare på skadelistan) kan det var bra att segla lugnt ett tag. Spara på krutet. Finns ingen anledning att ligga i topp just nu. Det ger inga extrapoäng. Bättre att komma starkt efter jul. 

Almtuna tog en seger! Hatten av! Speciellt roligt att det blev borta mot Oskarshamn. Kanske kan AIS få lite medflyt nu och börja stjäla poäng från våra konkurrenter. Det vore mumma. All hjälp vi kan få är bra hjälp. För vi kommer behöva lite hjälp av andra lag för att själva kliva upp lite till i tabellen. 

Mora slog Troja! Fin-fint! Då drog inte de ifrån. Mora är som vanligt svåra att förstå. Vinner och förlorar när man minst förväntar sig det. OSTABILT är namnet för dagen på Mora. 

Djurgården har nu tre raka matcher utan förlust! De spelade oavgjort borta mot LIF, oavgjort hemma mot Örebro och vann nu borta mot formstarka Tingsryd. Djurgården är på gång. 

Det är nog banne mig bäst för oss själva att vi tar med oss tre poäng hem från mötet med Asplöven...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar