26 oktober 2012

Fummel och dramatik



Lite Papphammer över spelet stundtals


Västerås - Almtuna 4-1
Men det satt långt inne. I vanlig ordning kom Almtuna till match med försatsen att göra livet surt för oss Gurkor. En förstaperiod som vi vinner tämligen rättvist med 2-1 och som stundtals håller god kvalitet avlöstes av två perioder där både lagen visade upp en provkarta på hur man inte ska spela ishockey. Speciellt mellanakten, period två, var av sådan miserabel sort att man häpnade. Två lag som snubblade omkring på isen och hade förtvivlat svårt att sätta mer än ett pass i rad på bladet.

Den tredje perioden var inte mycket bättre men där var det Almtuna som desperat försökte komma ifatt. De skapade en och annan chans men fick inte till det allra sista. Trots möjligheten att spela fem mot tre lyckades de inte få in en kvittering. Där var det tung för oss Gurkor. Vi gick både på armbågar och knän i egen zon då
Almtuna tryckte på som värst. 

Men detta var vår dag. Plötsligt, ur ingenting, fick vi en målchans och där kom Viktor Mårtensson farande och kunde vispa in 3-1 och matchen var vunnen. Visserligen försökte Almtuna med klassikern att ta ut målvakten bara för att få se en förlupen rensning från vår egen zon kana in i den tomma buren. Kenneth Bergkvist var det som sopade iväg trissan och fick sig därmed ett mål på kontot.

Men, huvaligen, vad dålig ishockey som spelades, stundtals, i ABB Arena denna kväll. Och huvaligen vad tacksam man är att pucken studsade vår väg. Och huvaligen vad glad man är att Lars Johansson fortsätter spela så äckligt stabilt.

Almtuna då? Ja, inte var de sämre än oss i denna match. Det skiljer verkligen inte mycket mellan topp och botten av denna serie(undantaget Asplöven och Karlskrona). Gör inte alla i laget en helgjuten insats så blir det torsk. Den lilla skillnaden idag, till vår fördel, var vassare och mer distinkta avslut. I övrigt var det två jämbördiga lag på isen. Jag kan till och med erkänna att Almtuna var bättre än oss på att spela sig ur egen zon och komma med fart i sina anfall men det gäller ju att komma till avslut också - typ. I vanlig ordning  gjorde våra fåtaliga backar ett extraordinärt arbete med att hålla motståndarna borta från allt för farliga skottlägen.

Tänk att vi endast hade fyra(4) ordinarie backar till spel denna match! Det är lite "Bragd-Birger" över detta. Nu fick centern Kinisjärvi gå in och spela back sedan Winge försvann ur matchen i andra perioden och som bekant har vi en annan forward, Marcus Söderkvist, som pga av skadeeländet bland våra ordinarie backar, fått spela back i några matcher sedan tidigare.

- Snälla någon, fixa fler backar!

Nu väntar en ny svår match(det finns bara svåra matcher) borta mot Troja på söndag. Vad ska man tro? Med detta laget vet man inte alls. Ska det bli en genomklappning a la´ Oskarshamn borta (2-7) eller blir det en ny "Tingsryds-seger" med 1-0? Den som lever får se...

- Kul att "Bulan" fick hänga en kasse idag och passa till två andra mål, men, mer vill vi se av den gossen!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar