8 oktober 2010

Västerås - Växjö 0 - 3

Svårt att finna ord att beskriva det man känner. Det som ligger närmast till hands efter denna förlust är - Pinsamt!


Det har nu gått snart ett dygn sedan den försmädliga förlusten mot Växjö Lakers. Jag vidhåller dock mitt tidigare omdöme om matchen men tänker nu definiera på vilket sätt jag anser det hela som "pinsamt".

- Det är pinsamt att vi nu, för andra matchen i rad, hamnar på hälarna och ger bort initiativet till våra motståndare.
- Det är pinsamt att vi inte orkar skapa mer tryck och fler kvalificerade målchanser under jakten på en reducering.
- Det är pinsamt att vårt powerplay fortfarande är oerhört blekt och uddlöst.
- Det är pinsamt att vi inte äger isen på vår egen hemmaarena.

Om man tittar på en annan detalj i denna match, utvisningarna, så avslöjar den en annan sanning. Våra spelare åkte ut för hakning, tripping och slashing. Det är ofta signifikativt för ett lag som är lite på efterkälken. (Det blev en dubbelutvisning för ruffing)

Jämför med en match där våra gulsvarta spelare åker ut för boarding, charging eller ruffing. Där vet man att laget är tänt, aggressivt och hungrigt!

Ingan skugga må dock falla över spelarnas vilja. De försökte verkligen, i byte efter byte, att förändra matchbilden. Problemet, ur mitt läktarperspektiv, var avsaknaden av en tydlig matchplan. Ville man spela sig genom mittzon eller ville man dumpa och jaga? Denna gång blev det varken eller. När man väl dumpade kom man tvåa på pucken och när man försökte spela sig fram stängde Växjö alla passningsvägar.

Det positiva med gulsvart är att vi spelar jämt med alla lag  i spelet fem mot fem. Vi har i grunden ett mycket bra defensivt spel där alla verkligen sliter för varandra. Vårt boxplay är lysande. Det som saknas just nu är:
- Mer spets i avsluten
- Mer vilja att gå rakt på mål
- Bättre powerplay

Kan herrar Waltin och Robertsson få ordning på dessa tre saker inför kommande matcherna mot Troja och Borås så finns det ingen större anledning till oro.

Men snälla gulsvart! Sluta att ge bort poäng i ABB Arena nu...

4 kommentarer:

  1. Öbro

    vet hur det känns, den här serien kommer bli en rysare.

    SvaraRadera
  2. Varför gillar du inte Mys-Janne? Han är väldigt poppis i Växjö, mitt intryck är att media ger en väldigt skev bild av honom!

    SvaraRadera
  3. Det ända som INTE var pinsamt mot Växjö var ändå klacken.. Rös i tredje!

    Hur är det med bilder Gurkolle?
    Skulle sitta fint som tusan att se lite matchbilder både på isen och på läktaren här på bloggen!

    Framåt vårat gäng!

    SvaraRadera
  4. Anders: Har funderat på detta med bilder. Än så länge har jag valt att avstå detta då det finns andra som publicerar bilder på ett bra sätt. Men vem vet. Kanske jag ska börja ta lite foton och filma lite av det som händer....

    SvaraRadera