6 oktober 2010

Häpp! ÖHK - VIK 0 - 2


En sådan kalldusch för ÖHK


Det var det värsta! Det gick vägen. Hela vägen. Otroligt roligt. Skönt att man kan ha så fruktansvärt fel ibland. Allvarligt talat trodde jag vi skulle få enorma problem i mötet mot Örebro. Speciellt med tanke på vår rätt lama insats innan mot Rögle. Men man borde ha lärt sig, efter många år som supporter, att inget är givet i spelet ishockey. Fascinerande minst sagt.

När man inte sett matchen själv är det dock svårt att försöka analysera varför det blev som det blev. Var Örebro en aning förlamade, övertända, mätta, bekväma eller var Västerås helt enkelt bättre - för dagen? Enligt radiosporten framgick det att Västerås "vann rättvist" sett över hela matchen. Man får förlita sig på det. Håller man nollan borta mot ett så bra lag som Örebro så måste laget ha gjort en hel del bra saker.

Speciellt roligt att Tobias Forsberg nu fick utdelning för allt sitt slit. I matchen mot Rögle var han en av få spelare som då och då verkligen lyckades sätta tryck i anfallszon. Minns att han förra säsongen hade en liknade islossning borta mot Sundsvall där han hängde tre kassar. Det är stärkande för självförtroendet och kan ge honom precis den "kick" som behövs inför kommande matcher.

Minst lika roligt att våra inlånade backar tycktes klara sig betydligt bättre denna gång och självklart fint att Johan Gustafsson fick sin första "nolla". Nu vet jag inte hur besvärligt det var att hålla denna "nolla". Fick han bra hjälp av backar, räddade han frilägen, stod han på huvudet, eller var det mest skott i magen? Oavsett vilket är en "nolla" alltid en "nolla".  Ser förbaskat fint ut i statistiken eller i  hans CV....

Till sist måste jag säga att det var skönt för alla ÖIK:are att det äntligen kom lite folk till bunkern. Men. Det blev inte fullsatt. Eller var det det? Hur många går det in? 3300, 3500, 3700?



5 kommentarer:

  1. Jag tror banne mig ni har nåt på gång! Vilket bortaspel. Nästan lika bra som Gnaget. Eh...

    SvaraRadera
  2. Vi skjuter mer än 11 skott per match i alla fall..

    SvaraRadera
  3. Grattis att bli första lag å slå kexen.

    Synd att du inte kör bortatipsen också.

    SvaraRadera
  4. Respekt! I år är ni med från början. Har Örebro dansat klart eller kommer de ligga däruppe hela säsongen, vad tror du?

    SvaraRadera
  5. Jag tror Örebro kommer hänga med fram till jul i toppen av tabellen.

    SvaraRadera