3 oktober 2010

Sämre än sämst..

..tippade jag lördagens omgång. Inte många rätt där inte.


Örebro vände och vann mot Bofors med 3-2
Leksand körde över Sundsvall med 7 - 3
Mora vann mot Borås med 3 - 2
Malmö betvingade Tingsryd med 3 - 2

Vad kan man då utläsa av ovanstående resultat?

Örebro är starka nu. De är inne i ett fint framgångsstim. Nu lyckades man vända matchen borta mot Bofors under sista minuterna i tredje perioden. Enligt ögonvittnen gjorde Örebro en av sina sämre matcher denna säsong. Det kan självklart förklaras av att Bofors lyckades bromsa ÖHK:s framfart på isen men faktum kvarstår: - Örebro är bra!

Bofors är inte på något sätt avsågade ännu. Två raka vinster och de hoppar upp till mitten av tabellen. Värre är det inte.

Mora tog en mycket viktig seger. Den satt nog som en smäck på Haralds begynnande flint. Kanske Mora sätter upp en liknande vinstrad som förra säsongen? Då hade de fem(!) raka förluster innan de klämde till med sju, eller åtta, raka vinster! - Med Mora vet man inte alls just nu.

Leksand tog en viktig bortaseger. Sundsvall är inte alls så dåliga som man(jag) trodde inför seriestarten. De kommer säkert fälla flera lag denna säsong. Det lag som inte går för 100% mot Sundsvall får nog räkna med att tappa poäng. Trots detta vidhåller jag att Sundsvall blir det lag som hamnar i botten till slut. - Vi får nog även räkna med att Leksand fortsätter behålla sin topp-tre-placering.

Tingsryd orkade inte med MIF denna gång men gjorde en bra insats. Skillnaden är inte så stor mellan en stark nykomling och ett etablerat MIF i årets AS. Nu tror jag i alla fall att Malmö kommer börja spela så bra som de faktiskt kan. - Lyckas inte MIF krångla sig upp till en topp-tre-placering blir i alla fall jag väldigt förvånad.

Borås då? Tja, vete sjuttons vad man ska tro. De har ett rätt intressant lag på gång. Förra året var de stabila, tunga, och svårspelade. Låt oss vänta några omgångar till innan vi bestämmer om de är fågel, fisk eller mitt i mellan. - Det lutar dock mot en tuff säsong för Ellos-gänget...


Och så var det detta med Rögle, men, det får bli ett annat inlägg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar