26 oktober 2010

Segervrål och ångestvrål..

Malmöfans...


Malmö - Västerås 3 - 4
Vem har sagt att idrott är rättvist? Va, va,va? Idrott är inte ett dugg rättvist. Det är som livet i stort och gynnar den som håller sig framme, som tar chansen, som vågar, och som inte frågar om lov. Någon har sagt att "snälla pojkar aldrig för kyssa vackra flickor" och det stämmer mycket väl in på våra två senaste matcher. Idag fick vi göra det. Kyssa de vackra flickorna. För idag var vi lite stygga. När Malmö började räkna ned tiden, mot matchslut och därmed räkna in poängen, då klev vi fram och snodde hela festen. Underbart! Sjukt roligt med tanke på den nesliga förlusten borta mot Mora. Då var det vi som bugade, bockade, och sade "varsegod" till Mora som tackade, tog emot, och avgjorde matchen till sin egen fördel.

Och vad ska vi säga om våra importer? Otroligt imponerande vad de levererar i match efter match. Plötsligt har vi spelare som kan gå in och bara smälla in några puckar, bara så där, utan krussiduller, utan att skämmas, utan att fråga om lov. Härligt!

Kan tänka mig att Evan McGrath var lite bitter på sig själv då han bjudit Malmö på några pp genom sitt agerande. Att Malmö dessutom gjorde mål sved nog i skinnet. Kan även tänka mig att han brann inombords och ville ge tillbaka det han bjudit bort. Och som han gjorde det! Så gör en yrkesman. Inte deppa eller sura ihop. Bara ut och köra för att ta tillbaka det som gått förlorat. Är det inte att ha vinnarskalle så vet jag inte vad vinnarskalle är.

En ren bonus att Kalle Olsson fick sätta en puck idag. Måtte det lossna för den grabben snart. Det kan bli rena dominoeffekten om det vill sig väl.

Ett lyckat drag av M. Waltin att börja spela Evan McGrath som center tillsammans med F. Johansson och K. Olsson. Denna kedja kan bli riktigt riktigt bra vad det lider. Evan McGrath och F. Johansson har levererat konstant fram till nu och får man dessutom igång K.Olsson då jädrars i min mosters gamla sylåda - då har vi en kanonkedja...

- Och forfarande turnerar vi runt utan fyra ordinarie backar!

Den spelare som jag nu vill se kliva fram i kommande matcher är Dennis Rasmussen. Här finns det mer att ta av. Hur var det nu? - Snälla pojkar får inte...

- För övrigt undrar jag om V. Mårtensson spelade idag?

Tack gulsvart för en trevlig måndagskväll!

9.30 1-0 N. Hardt (R. Weihager, J. Mattsson) 5/4
28.41 1-1 K. Olsson (E. McGrath, F. Johansson) 5/4
34.09 1-2 D. Fleury (R. Nilsson, D. Rasmussen)
39.11 2-2 V. Svensson (C. Söderberg)
50.13 3-2 M. Green (C. Söderberg, N. Hardt) 5/4
54.26 3-3 E. McGrath (P. Helmersson, M. Jonsson) 6/5
59.38 3-4 E. McGrath (F. Johansson)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar