20 oktober 2010

Västerås - Almtuna 4-1


Spelet värmde lite..

Jo, det är sant! Vi vann äntligen en hemmamatch! Det tackar vi för å det väldigaste. I sanning var det återigen en något vacklande insats sett över tre perioder men en annan nöjer sig med så lite numera. Vinst är en vinst är en vinst, om vi så vinner oförtjänt, med flax, eller med domarens hjälp. Tre poäng att bocka av och föra in i tabellen. Jo, man tackar jag.

Det märkliga var det stoiska lugn jag kände under hela matchen till skillnad mot mina supportervänner på läktaren. De stånkade, stönade, suckade och hade sig under stora delar av matchen. Men inte jag inte. Kände mig som Ferdinand under den berömda korkeken. Detta var vår kväll helt enkelt. Denna kväll fick vi tillbaka lite av de motstudsar vi haft i tidigare matcher. Denna gång var det vår tur att ha lite tur i avgörande lägen. Underbart!

Även om Almtuna försökte förtjänstfullt hade de inte de rätta verktygen denna kväll för att hota oss på riktigt allvar. Inte ens när gulsvart fick en längre svacka i andra perioden lyckades AIS ta tillfället i akt och gå ikapp målmässigt. På något märkligt sätt lyckades vi hela tiden styra ut deras spelare så att skott fick tas ur svåra vinklar och vrår. Endast en gång missade backar att rensa framför Sperrle. Annars var de hela tiden där med näsan i blöt och lyckade stånga, putta, knuffa, och böka så att AIS aldrig fick till det. Mycket bra på min ära.

Men visst finns det mer att kräva av vårt gulsvarta gäng. Det går liksom upp och ned under perioderna. Stundtals anade man den konstruktivitet som faktiskt finns men oftast drunknade den i felpass, felbeslut och fummel. Vissa spelare åkte omkring i rasande fart, byte efter byte, utan att någonsin komma fram - typ! Ingen nämnd och ingen glömd.

Men skit i spelarkritiken just nu. Låt oss suga på tre poäng. Suga hela natten. Smakar sött och gott.

Vann Västerås rättvist?
- Nej, det tycker jag inte. De fick första målet och energi av det och sedan var ju han (Daniel Sperrle) bra i mål. Defensiven var bättre i dag än senast, men offensiven lite sämre, säger Simensen.[Källa]

- Surgubbe, säger jag!


7 kommentarer:

 1. Vem är surast ? SurJanne eller SurBobo he,he

  SvaraRadera
 2. Hade det slutat 1-0, kanske man hade kunnat ta en sån kommentar. Men 4-1, kassakåpet är låst!

  SvaraRadera
 3. Kent: Sanningen är att Västerås gjorde en lagom bra match utan att övertyga. Trots detta hade AIS stora problem att skapa "heta" chanser. De snurrade rätt friskt i anfallszon stundtals men hade fasligt svårt att hitta fram till bra avslut.

  Lägg därtill att gulsvart fick ett mål bortdömt strax efter AIS reducering till 1-2. Ett mål som sannolikt godkänts om det funnits målkameror. Domaren trodde pucken var blockerad men den låg helt fri bakom AIS:s målvakt då en VIK-spelare stötte in den.

  Visserligen tog den lång tid innan VIK hängde de två sista kassarna(sista spelminuten) men AIS hade inte kraften, tyngden, kunnandet att sätta någon press mot vårt mål i denna match. De såg helt enkelt lite slitna och trötta ut.

  Men min kommentar om Bobo ska tas med viss ironi oxo:)

  SvaraRadera
 4. Undrar om McGarth fick höra om ditt inlägg "Mera mål och mellanmål" 3 poäng från nyss nämnda spelare får anses som helt okey med den relativt korta tid han har vart i laget och den omställning som har vart och till viss del fortfarande är för honom.

  Så nu är det bara att kontakta McDonalds för en ny hamburgare på menyn :-D

  //Christer

  SvaraRadera
 5. Fast på måndag får ni på gurkan era gurkor.
  Väl mött i Malmöarena mina vänner.

  SvaraRadera
 6. Jimpa: Det kommer bli en jämn batalj mot MIF. Jag dristar mig till att tippa 3-3 och straffavgörande..

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas att det blir en bra match och att
  båda lagen bjuder upp till dans.Vi i Malmö har inte blivigt bortskämda med den varan precis.
  Sen blir det säkert väldigt jämnt som du säger GurkOlle.må bästa lag vinna.

  SvaraRadera