22 oktober 2010

Elitserien..

Normalt sett brukar jag inte lägga så mycket krut på Elitserien men gör nu ett litet undantag. Kan man redan nu börja skönja vilka lag som är aspiranter till att få spela i en kommande kvalserien till våren? Låt oss därför syna de lag som just nu ligger skrynkligast till:8. Modo 12 5(0) 0 7(2) 34 - 29 5 17
Ett lag som innehåller massor av kompetens, rutin, erfarenhet, och viss ungdomlighet men som för tillfället inte är bättre än Björklöven - banne mig! Troligen kommer laget vakna till och ta så många poäng att de håller kvalseriespöket stången. Men man ska aldrig säga aldrig.
Sannolikhet att de hamnar i kvalserien: 15%


9. Djurgården 13 5(0) 0 8(2) 30 - 36 -6 17
Detta är närmast pinsamt? Varför blir det på dette viset? Ett Djurgården som charmade hockeysverige förra säsongen med friskt, fränt, och fartigt spel liknar mest ingenting just nu. Hur kan ett lag falla igenom så oerhört? Från SM-final till att ligga och harva i botten av tabellen? Här finns mycket mer att plocka fram ur Hardys hårda grabbar och troligen kommer de börja plocka poäng tillräckligt för att säkra en slutspelsplats.
Sannolikhet att de hamnar i kvalserien: 10%


10. AIK 13 4(1) 0 9(2) 30 - 39 -9 13
Spelar stabilt - dåligt - typ! Med tanke på materialet de har i sin spelartrupp är poängutfallet klart godkänt. Har drabbats av skador som gjort att man aldrig fått ställa sitt "starkaste" lag på isen ännu. En riktigt bra målvakt i V. Fasth har fram till nu bidragit till att AIK har häng på lagen ovan i tabellen. Frågan är om laget har material tillräckligt i truppen, när alla är friska och hela, som räcker för att börja ta ett kliv upp på riktigt säker mark? Jag tvivlar...
Sannolikhet att de hamnar i kvalserien: 30%


11. Södertälje 12 5(2) 0 7(0) 25 - 35 -10 13
Vad ska man säga? Detta SSK som aldrig får ordning på någonting. De har inte lyckats med ett vettigt lagbygge på länge nu. Ständigt indragna i bottenstriden. Det händer inget kring SSK! Finns det inga pengar, inga ambitioner, inga visioner, inga sponsorer eller vad är felet? Är ytterst tveksam att denna trupp plötsligt ska blomma ut och börja spela riktigt bra ishockey. Det luktar KS här..
Sannolikhet att de hamnar i kvalserien: 35%


12. Frölunda 12 3(2) 0 9(3) 20 - 38 -18 10
Tja, här är det inget som det borde. En kanontrupp, bra ekonomi, bra publik, fin is, men ett lag som presterar - noll! Helt obegripligt! Här borde många avgå - omedelbart. Det är rent ut sagt pinsamt att se hur V.Frölunda investerar, år efter år, men inte får ut något alls - nästan. Lite Ebberöds bank här. Men, inte ska laget bli indragna i kampen om kvalserieplatser. Never. De kommer sannolikt komma igång och ta poäng tillräckligt för att undvika detta. Däremot blir det inget slutspel..
Sannolikhet att de hamnar i kvalserien: 10%Dessa mina antagen bygger på resultat fram till nu, hur spelartrupper ser ut, samt skadelägen i respektive lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar