20 oktober 2010

Mot Almtuna och spelare kommer och går..

Kvällens match mot AIS är inte på något sätt mindre viktig än någon match gulsvart spelat tidigare denna säsong. Kanske den rent av är en aning viktigare. Tre poäng ikväll och laget parkerar på en ganska trygg plats i tabellen. En plats som ger en aningens andrum. Det kan behövas då det inte är bra att ständigt behöva spela "måste-ta-poäng-matcher" hela tiden. Det är ofta under sådana premisser som spelare, och spelet, tenderar att låsa sig å det väldigaste.

Jämför med Örebro som fick en kalasstart på serien. Framgång födde framgång och inget var omöjligt. De bara körde på och tyckte det hela var lajbans. Det är först nu, när det tappat några poäng, som tvivlet kommit smygande igen men de har fortfarande mycket plus att gå på från sin inledning av serien. De kan man andra ord fortfarande spela ganska avspänt, utan stress, utan panik, utan ångest, och därmed agera på att lungt och tryggt sätt.

Därför vore det mumma, fågel, kalas och fest hela veckan om Gulsvart kunde göra en riktigt god insats och ta hem alla tre poäng. Får man be om en riktigt hedervärd insats nu - tack!


Spelare ut och in!
Det är nästan lite mycket nu, eller rättelse, det är mycket nu! När hade vi senast en sådan stor spelaromsättning strax före och under pågående säsong som nu? Är det den nya tiden vi ser. Är detta framtiden för alla klubbar? Man har inte råd att värva de spelare som egentligen behövs för att bygga ett lag inför säsong så alla sitter och väntar på att andra klubbar ska rata spelare och då vara framme med sina locktoner.

Visst. Skador ställer alltid till det. Men kära nån! Ser man inte till att stå med en trupp som klarar av att få spelare skadade? Nu kanske Gulsvart varit ovanligt hårt drabbade av skador som ger detta märkliga utslag men visst sjuttons luktar det PANIK på många händer och fötter.

Jag säger inte att det är fel att låna in spelare då och då när truppen är riktigt skadeskjuten, men, då vill  jag hellre se ett samarbetssystem mellan olika klubbar. Som det är nu kommer spelare farande från landets alla hörn. Hade inte vi ett sådant "avtal" med Brynäs för en tid sedan?

Se på Borås som lånar in spelare från V.Frölunda, Bofors från FBK, Almtuna från AIK etc. Så ska det se ut - banne mig. Som det är nu känns det som tokchansningar varje gång vi tvingas låna in spelare.

Sist men inte minst. Hur sätter man prägel på ett lag, hur ger man laget en identitet som tilltalar supportrar, sponsorer, marginalpublik, när lagets olika byggstenar ständig förändras? Det är nya tider nu.


 

1 kommentar:

  1. VIK är smarta som lånar spelare från olika klubbar.Vi har då ett större utbud av spelare att välja av till skillnad mot Almtuna och Borås som bara har AIK och Frölunda att tillgå ;)

    SvaraRadera