31 oktober 2010

Detta duger inte!


Detta känns inte bra, inte alls, bra!

Bofors - Västerås 3 -2
Har suttit en lång stund efter dagens match och försökt samla mina intryck av det som hände. Följde matchen via sportradion där två eminenta kommentarorer återgav händelserna på isen med stor saklighet och inlevelse. Ett stort plus till dessa herrar som trots sin värmländska tillhörighet kunde återge det som hände på att objektivt sätt. Det var banne mig otroligt spännade att följa matchen på detta sätt.

Men där tar mina superlativer slut för denna gång och jag vill därmed återknyta till inläggets rubrik: Detta duger inte!

För just så är det. Det duger inte att fortsätta vinna varannan match. Om vi gör det kommer vi ohjälpligt tappa mark i tabellen och sjunka ned under det playoffstreck som vi så hett åtrår. Det handlar bara om elementär matematik. Fortsätter vi vinna varannan match kommer vi klara nytt kontrakt med god marginal men bli fråntagna möjligheten till den stora fest som playoffspelet innebär.

Vi måste vinna några matcher i rad nu. Det finns ingen annan råd. Allt annat är förkastligt, dumt, onödigt, och fullständigt idiotiskt. Gemensamt för Bofors, Oskarshamn, Örebro, Malmö, som exempel, är att de kommer in i en fas, ett tillstånd, där de plockar poäng flera matcher i rad. Denna förmåga har nu givit Bofors möjligheten att ta sig upp ovan playoffstrecket trots en miserabel start på serien. Denna förmåga att ta poäng eller vinna flera matcher i rad skänker laget en trygghet som de kan spela vidare med. En slags mental snuttefilt att hålla i när det kärvar under matcherna. Ett mentalt stöd, som säger att vi kan, och därmed ger den kraft som behövs för att driva fram ett avgörande till egen fördel.

I dagens match hördes det, via radioreferatet, att Bofors spelare hade just "drivet" och "viljan" att försöka skapa där inget fanns. Man körde på, jagade, och lyckades trolla fram lägen bara genom ren och skär vilja. Det är ett signum för att lag som tror på det de gör.

Så, kort sagt: - Fortsätter vi på den inslagna vägen riskerar vi, inom ett antal omgångar, vara förpassade till den hemska gråzon i tabellen som vi hemsökte hela förra säsongen!

1 kommentar:

 1. Tjena Gurkolle, skriver ett svar här i ditt senaste inlägg men som svar till ett tidigare, det var jag som skrev det du tog upp i en tidigare artikel. Över 30 miljoner.

  Jag baserar det på följande. 28 miljoner är det belopp varje lag får av hockeyligan. Lägg till ett antal extra miljoner i sponsorpengar så blir det över 30 miljoner.

  Allsvenskan är en rolig serie med flera roliga lag (men också ett antal tråkiga småhålor),men det finns varken ekonomisk eller sportslig framtid där på sikt.

  Därför är svaret självklart. Hellre bottenlag i elitserien än toppen av allsvenskan. Hellre en sund ekonomi än att leva med kniven på strupen varje månad.

  Hellre överleva än att gå i kk.

  Något som ni i västerås som lag har direkt erfarenhet av vad det innebär.

  kribba

  SvaraRadera