24 oktober 2010

Förlust..

.. igen mot detta Mora. Denna gång med 3 - 5. Ska det vara så förbaskat svårt att komma till tals med dessa dalmasar i sin egen kula. Närmast en förbannelse! Tidigare lyckades vi som bekant bryta förlusttrenden när vi äntligen vann borta mot Leksand. Men vinna mot Mora borta - det går inte!

När man inte sett en match utan är hänvisad till andras intryck blir det självklart svårt att sia om varför det gick som det gick. En sak verkar dock stå klar. Det var inte målvaktsspelet det hängde på även om D. Sperrle själv tyckte han skulle klarat första målet. Istället handlade det, enligt samstämmiga uppgifter, mer om ett svagt backspel. Speciellt när vi var på väg att ta oss ur egen zon. Vi fick med andra ord väldigt jobbiga spelvändningar mot oss. Tydligen var vi även väldigt passiva i backspelet runt eget mål. Det som vi klarat av så bra i tidigare matcher.

Men det finns som bekant förklaringar till allt. Observera att jag skriver "förklaringar" och inte "bortförklaringar". Med fyra ordinarie backar borta måste det komma en reaktion. Jag har den största respekt för de backar som fick hoppa in, både nyförvärv, inlånade, och egna juniorer, men det är inte lätt att bli samspelta över en natt - typ!

Vi måste öven inse att VIK av idag inte är ett topplag. Vi är ett typiskt mittenlag som vinner och förlorar om vart annat. När vi får tillbaka alla skadade spelare kanske vi kan repa mod och på allvar börja spela ihop ett lag som blir mer stabila. Stabila i det avseendet att vi inte bjuder motståndarna på mål. Det är dumt. Låt de jobba arslet av sig själva för att skapa sina egna chanser - typ!

Till sist måste vi ge Mora ett erkännande. De är inte dåliga. De har bara fått en dålig start...

Nu siktar vi på tre friska pinnar mot MIF istället!

2 kommentarer:

  1. Tjena! Där har du fel Gurkolle... Var personligen där förra säsongen när VIK lyckades spöa Mora!!

    SvaraRadera
  2. Jo,jag har ett blekt minne av att vi vann mot dem i slutet av förra säsongen. Men kommer inte ihåg alls med hur mycket eller varför. Som många andra kommer jag mest ihåg att förra säsongen var ett stort mörker:)

    SvaraRadera