22 oktober 2010

Daniel Sperrle och en - vattenflaska!

Vattenflaskan - målvaktens bäste vän..


En god vän gjorde mig uppmärksam på något väldigt märkvärdigt under den senaste hemmamatchen. Han sa:
- Kolla in vad Sperrle gör varje gång han fått pucken i plockhandsken!
- Va?
- Titta nästa gång när han blockerar pucken får du se!

Och det gjorde jag. Tittade alltså. Först såg jag inget anmärkningsvärt men efter en stund förstod jag vad min kamrat menade! Sannerligen om inte Sperrle har samma "tics" för sig som den gode Stefan Holm när han förberedde sig inför varje hopp. När jag väl insåg vad han gjorde började jag till slut irritera mig över det jag såg.

Ok! Jag vet att vissa spelare alltid ska gå in på isen sist, lämna omklädningsrummet först, eller har andra skumma, skrock, för sig. Men undrar om inte Sperrle tar priset. Vore jag domare skulle jag få "tuppjuck"...

Vad är det då han gör, karln? Tja, kolla själva nästa gång han står. Jag säger inte mer.

PS. Om du tror du vet vad jag menar så får du gärna berätta med en kommentar :)


6 kommentarer:

  1. Tar sig en klunk eller slurk ur flaskan som ligger på målburen,kanske

    SvaraRadera
  2. "Anonym sa...
    Tar sig en klunk eller slurk ur flaskan som ligger på målburen,kanske"

    - Ha! Du är på rätt väg, men sanningen är än mer sofistikerad :)

    SvaraRadera
  3. Enkelt.

    Han håller kvar pucken i plockhandsken, dricker och väntar på att linjemannen nästan rycker pucken ur plocken. Med andra ord dricker han med pucken i plocken!Observerad redan förra säsongen...

    SvaraRadera
  4. GW_Micke sa...

    - Rätt svar! Men erkänn att det ser komiskt ut. Den stackars linjemannen får vänta, varje gång, på att Sperrle ska dricka först..

    SvaraRadera
  5. Det ser ruskigt komiskt ut.
    MEN, jag tror inte det är ett ticks, utan snarare en jävligt smart lösning på att få lite extra vila för laget och inte minst för han själv. Får linjemännen pucken direkt kan pucksläppet gå fort. Men jag tror nog att Sperrle helt själv förlänger en match med 5 minuter... :)

    SvaraRadera
  6. Som gammal målvakt själv kan jag säga att man gör av med fruktansvärt mycket vätska. Det handlar om flera liter under en match. Därför så tar man varje tillfälle i akt att kunna dricka vatten under matchen. Dessutom så får spelarna och han själv en paus. Därför så gör han det, väldigt smart om jag får säga det själv.

    SvaraRadera