5 oktober 2010

Så rätt det var tänkt - så fel det blev..

Ingen kan ha missat att gulsvart gjorde en svag insats i gårdagens match mot Rögle. Till en början var det Rögle som gjorde oss dåliga genom sin frejdiga start av matchen. De tog oss på sängen helt enkelt. De stal öppningsscenen i gårdagens drama. Sådant kan man leva med. Värre var vår oförmåga att komma tillbaka och ge Rögle en ärlig match om poängen. Visserligen petade vi in två puckar men bägge kan mer tillskrivas slumpens skördar än en stark kollektiv gulsvart insats.

När Rögle började slå vakt om sin ledning,vid 3  - 0 saknade vi nästan helt de rätta verktygen att dyrka upp och ta oss in i matchen - och det är lite oroväckande.

- Att vi dessutom är fullständigt uddlösa i powerplay gör inte saken ett dugg bättre!

Angående mina tankar om Waltins felcoachning inför gårdagsmatchen så gäller det självklart målvaktsvalet. Jag har full förståelse för det dilemma som uppstår när man har två målvakter vilka bedöms som likvärdiga. Man kan bara inte låta den ena målvakten stå och "rosta fast" som båsöppnare. Målvakter måste hållas igång. Att Waltin därför valde att ge Sperrle chansen är fullt naturligt ur det perspektivet. Nu fick inte Sperrle det stöd inledningsvis som han borde fått. Visst såg 0 - 1 väldigt billigt ut, men, hur kunde en Rögleback få glida fram så obehindrat mot mål? Nästa mål, 0 - 2, var en avig styrning som slank in. Även där kan man fråga sig varför inte någon back fanns till hands för att "stänga" Röglespelaren från styra in pucken?

Svaret kan givetvis tillskrivas det faktum att vi under gårdagsmatchen fick ställa upp med två backar som anlände till klubben endast timmar före matchstart. Det blev med andra ord lite rörigt i backuppställningen.

Så den som vill lasta Sperrle för alla insläppta mål igår får självklart göra det men sanningen är nog att hela laget bidrog till hans klena inledning. Att sedan även 0 - 3 var ett strulmål som tillkom genom ett missförstånd mellan målvakt och back gjorde inte saken bättre.

- Jag tycker det är att förenkla sanningen oerhört att bara lasta vår målvakt för förlusten då det var det gulsvarta kollektivet  som underpresterade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar