5 oktober 2010

Bakläxa!

Detta var en felcoachning i kollosalformat! Så skulle man kunna inleda detta inlägg. Man skulle även kunna säga att "akut backbrist saboterade gulsvarts defensiv", eller "Rögle tog vår spelidé och gjorde den till sin egen".

Man känner sig tom, olustig, lurad, irriterad, småilsken och frustrerad efter kvällens match. För visst var det så att vi inte gav oss själva chansen att vinna denna match. Man kan inte komma in på isen, på hemmaplan, på ett sådant valhänt och uddlöst sätt. Det var i det närmaste pinsamt så svårt vi hade att hänga med Rögle de första tio minuterna av matchen. Vi blev frånåkta över hela isen. Vi var inte ens trea på lösa puckar. Vi kom inte fram i forcheckingen, blev bortgjorda i mittzon, och överspelade i egen zon.

Kort sagt såg vi ut som ena riktiga amatörer, pajaser, koner, rundningsmärken, statister.

Att Rögle kunde hänga in två snabba kassar kan tillskrivas många orsaker men jag nöjer mig med att det såg lojt ut.

Den inlånade backpjäsen från Djurgården fick en mardrömsstart. Åkte fel, kom fel, passade fel, ramlade fel. Allt blev fel. Efter en katastrofal inledning såg han ut att åka med en enorm anspänning i den långa kroppen. Han är delvis ursäktad med tanke på att han knappt hann landa i Västerås innan det var dags för match.

Nu tänker jag inte försökte hitta på fler ursäkter. Rögle var bättre än oss, spelade smartare, hade stabilare backar, bättre uppspel, bättre målvakt och vann välförtjänt..

Men varför fick inte JG stå?

Under morgondagen ska jag utveckla mina tankar om "felcoachningen"

Nu ska jag äta en hård macka med leverpastej och mosad gurka. Ska det lidas så ska de lidas med finess..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar