30 oktober 2010

Grattis Bofors..

...till tre poäng! Så kan man tänka sig en vinjett till ett blogginlägg under lördagskvällen. Så illa kan det bli om det gulsvarta laget fortsätter på den inslagna vägen med vinst varannan gång! Under fredagen fick vi dock några fingervisningar som kan vara intressanta:

- Örebro är bra! Otvivelaktigt är det så. De är helt enkelt kusligt stabila just nu. Är hemligheten så enkel att det räcker med en riktigt bra målvakt för att skapa en sådan framgång? Örebros målis har varit tungan på vågen i flera matcher där "det stått och vägt". Senast borta mot Tingsryd var han en bidragande anledningen till att "kexen" kunde åka hem med alla poäng trots en mindre bra genomförd match. Självklart finns det fler anledningar till Örebros fina framfart men en bra burväktare är inte att förakta!

- Oskarshamn kunde förlora! Så himla skönt att vi fick bevis för det. Laget som uppträder likt en humla. De kan inte flyga men vet inte om det och flyger ändå - typ! Bra för serien också att MIF vann. Nu har vi en chans att krympa avståndet uppåt, och förtäta tabellen, om vi vinner mot Bofors borta.

Någon som ännu inte insett vilken jädrans jämn och rolig AS vi har?

Vad ska vi då tro om matchen mot Bofors på idag? Tja, ärligt talat vet jag inte vad jag ska ha för förväntningar på laget. Så mycket kan man säga att det finns numera en stabilitet i laget som ser lovande ut. Vi är med i alla matcher. Inget lag har klarat av att "spela ut oss" under de senaste matcherna. Vi har varit med från första nedsläpp. Inte givit bort initiativet som vi gjorde tidigare under säsongen. Speciellt i våra hemmamatcher.

Men trots segern senast mot MIF känns det som om betydligt fler spelare måste kliva fram nu. Allt för mycket hänger på produktiviteten hos våra importer. Fler spelare måste lyfta från godkända till mycket bra insatser. Det räcker inte längre att de "åker som fan" i byte efter byte. Det måste bli poäng!

Den stora frågeställning inför matchen mot Bofors torde vara vilka backar som kommer till spel. Nu behöver vi all den rutin som finns i laget - ute på isen...

- Så, dax att krossa lite bäver nu..



1 kommentar:

  1. Det var för väl ändå det inte blev "Grattis Borås!" i går kväll. Borås!!

    SvaraRadera