31 december 2012

Grundbultarna - höstsäsongen 2012

Jaha, då har denna blogg kommit till vägs ände även denna säsong, detta år 2012. Det har blivit 261 inlägg under året. Av varierande kvalitet och med varierande innehåll. Inte alltid genomtänkta eller korrekta men alltid skrivna med hjärta och gärna "direkt ur luften" utan större eftertanke eller betänketid. Precis som jag vill ha det. Emellanåt har man kanske prickat in en och annan sanning  även om det inte varit uppsåtet. Denna blogg drivs, och kommer fortsätta att drivas, av en passion för laget Gulsvart samt en egensinnig längtan av att få ge uttryck för egna tankar och funderingar. Så enkelt kan det förklaras. Vill passa på att tillönska alla som besöker denna Blogg ett riktigt Gott och Nytt År!

Här kommer dessutom denna Bloggs normering av säsongens fyra viktigaste kuggar i det Gulsvarta lagbygget:

1. Lars Johansson (Så mycket bättre..)
2. Jonas Emmerdahl (Vilken utveckling..)
3. Stefan Warg (Vilken förvandling..)
4. Matt Fornataro (Vilken värvning..)

Ovan nämnda spelare har på olika sätt starkt bidragit till att vårt Gulsvarta lag nått sportsliga framgångar denna säsong som jag inte trodde var möjligt!

Motivering till mitt val av dessa fyra spelare finner ni i någon av de fem julkrönikor jag redan publicerat:

Nu kommer säkerligen någon protestera och peka på våra NHL-spelares betydelse. Det får ni gärna göra. De har naturligtvis en mycket stor del i lagets framgång. Jag vill dock, med en dåres envishet, hävda att utan de fyra nominerade spelarnas insatser hade vi definitivt inte legat på tredje plats i tabellen...

Gott Nytt År alla hockeyvänner runt om i landet:)

Edit: Glömde en sista rad! Vem skulle du vilja ha med istället/också? Kommentera gärna:)

4 kommentarer:

  1. Du glömde #82 eller???

    SvaraRadera
  2. Hej Gurkolle,

    får önska dig Gott Nytt År och tacka för en alltid intressant och personlig blogg. Jag gick igenom truppen och kom också fram till samma slutsats, även om NHL-förstärkningarna också platsar in. Förutom dessa tycker jag också Lindh och Söderkvist varit viktiga defensivt. Generellt har vi varit starkare defensivt än offensivt, får hoppas att icke-NHL forwards träder fram och ger en bredare trupp 2013 än denna höst, annars tror jag inte på kvalserien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår styrka denna säsong har nog varit att väldigt få spelare underpresterat. De har hållit en förhållandevis hög nivå. Det enda som saknats är ett effektivare målskytte från vissa händer. Men, å andra sidan, har våra backar samt målvakt räddat många poäng till laget.

      Visst vore det mycket lättare att bara lyfta fram Bulan och Mickis som vårt framgångsrecept men det är, tycker jag, en något förenklad sanning. Som jag skrivit, vid flera tillfällen, kan inte ens två så bra spelare ensamma bära laget.

      Kanske man kan säga att 2 NHL-spelare framåt har fått enorm support av lagets stabila defensiv.

      Gott Nytt År!

      Radera